Woensdag 24/04/2019

'Wij zijn een beetje een kunstcircus'

piazza dell'arte: jongeren en kunst in antwerpen

Piazza dell'Arte is een mobiel kunstproject uit Antwerpen. Promoman Raphaël Dresse: "Dit project is ontstaan uit de overtuiging dat elke jongere, ongeacht leeftijd, afkomst of achtergrond, op een actieve manier moet kunnen participeren aan kunst. We beschikken over een aantal mobiele laboratoria waarmee we naar scholen, jeugdhuizen, pleinen en asielcentra rijden. Gedurende vier dagen krijgen jongeren hier de kans om zich te verdiepen in een kunstdiscipline naar keuze."

Multimedia, elektronische muziek, digitale fotografie, videoanimatie, dans, kostuum of videoreportage, een greep uit het aanbod van keuzemogelijkheden. "Onze begeleiding beperkt zich tot het uitleggen van de werking van de technische apparatuur", klinkt het. "Uiteraard werken de jongeren naar het moment waarop ze hun creaties aan familie en publiek kunnen laten zien. Om de verschillende disciplines te laten versmelten, kiezen we steeds voor een thema."

Als locatie werd gekozen voor de oude gebouwen van het departement productontwikkeling. "We vonden het leuk om deze gebouwen nog eenmaal in hun oorspronkelijke staat te tonen, voor ze gerenoveerd worden. Deze gebouwen zullen in de toekomst onderdak bieden aan de Mode Academie. Door de aard van het beestje kunnen we de tentoonstelling onmogelijk op een andere locatie herhalen. Toch gaan we heel België doorkruisen met dit concept, je mag ons dan ook gerust een beetje als een kunstcircus zien." (MK)

Piazza dell'Arte. 30/11: thema 'Individu vs. groep', Ambtmanstraat 1, 2000 Antwerpen. Toegang: gratis. Info: www.piazzadellarte.be. Tel. 03/232.22.29. Eerstvolgende op 4/01: Handelsbeurs, 2000 Antwerpen.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.