Vrijdag 22/11/2019

Wie mee wil zijn, drinkt oranje wijn

Beeld kos

Naast wit, rood en rosé kunt u stilaan steeds meer kiezen om 'orange wine' te drinken. Nieuw is die oranje wijn niet, maar de interesse erin stijgt wel.

Oranje wijn is rijker van smaak, zegt Yanick Dehandschutter van wijnrestaurant Sir Kwinten uit Lennik, die vorig jaar tot beste sommelier van België werd gekroond. Dat heeft alles te maken met het proces om de wijn te creëren.

Dehandschutter: "Oranje wijn is moeilijk machinaal te produceren, en vraagt dus meer tijd en handenarbeid. Daarom is hij meestal ook wat duurder. De methode om oranje wijn te maken is heel oud, maar dat hij nu opgang maakt, verrast me niet. We zitten in een periode waarin we back to basics willen gaan. Wijn wordt heel vaak gemanipuleerd uit commerciële overwegingen, en daarom spreekt de natuurlijke wijze waarop oranje wijn geproduceerd wordt zo aan."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234