Vrijdag 17/09/2021

Wie mee wil zijn, drinkt oranje wijn

null Beeld kos
Beeld kos

Naast wit, rood en rosé kunt u stilaan steeds meer kiezen om 'orange wine' te drinken. Nieuw is die oranje wijn niet, maar de interesse erin stijgt wel.

Oranje wijn is rijker van smaak, zegt Yanick Dehandschutter van wijnrestaurant Sir Kwinten uit Lennik, die vorig jaar tot beste sommelier van België werd gekroond. Dat heeft alles te maken met het proces om de wijn te creëren.

Dehandschutter: "Oranje wijn is moeilijk machinaal te produceren, en vraagt dus meer tijd en handenarbeid. Daarom is hij meestal ook wat duurder. De methode om oranje wijn te maken is heel oud, maar dat hij nu opgang maakt, verrast me niet. We zitten in een periode waarin we back to basics willen gaan. Wijn wordt heel vaak gemanipuleerd uit commerciële overwegingen, en daarom spreekt de natuurlijke wijze waarop oranje wijn geproduceerd wordt zo aan."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234