Zondag 18/08/2019

Wie is Ferran Adrià?

Catalaan, 53 jaar oud

Deed zijn militaire dienst als kok

Begint in '80 als afwasser in een hotel en leert er de traditionele Spaanse keuken kennen

Gaat in '84 aan de slag als kok in elBulli in Cala Montjoi

Wordt chef-kok in elBulli in '87 samen met zijn sommelier en zakenpartner Juli Soler

Behaalt in '97 zijn derde Michelin-ster

Staat vervolgens vijf keer bovenaan de lijst van de Restaurant Top 50

Ontwerpt menu's voor andere restaurants en adviseert hotels over betere snelle maaltijden

Neemt deel aan Documenta 12 in Kassel, Duitsland in 2007

Sluit in 2011 restaurant elBulli. Hij heeft dan 1846 nieuwe gerechten gecreëerd

Wil vanaf 2015 met de elBulli Foundation het referentiecentrum voor gastronomische kennis worden

Werkt in 2016 in zijn lab elBulli 1846 aan Bullipedia, een archivering van de creatieve keuken. Het project zal naar schatting tien jaar in beslag nemen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden