Dinsdag 27/10/2020
Marc Coenen, adviseur en opleidingshoofd van de Hasseltse hogeschool PXL, gaat op de wandel met de week.Beeld dm

Gebeten Hond

Wie denkt dat het niet gekker kan: Lieven Van Gils die iftar viert

Linde Merckpoel, de vrolijke vuurtoren van StuBru, bestond het om deze week een volledige klas communicantjes naar de Eeuwige Donkerte te leiden. Hun ouders stonden erbij en keken er naar. Vrije opvoeding heet dat, geloof ik.

Linde, die in de weekends op lentefeesten bijschnabbelt samen met haar voetbalvriend Gilles – iets met ballonnen en water – liet een dozijn van die bloedjes meerappen met dat schandalige lied van het kind van de duivel van die Jebroer.

Achteraf kregen ze allemaal een bokkenpoot mee naar huis, gesigneerd door Jan Van Biesen, de netmanager die als hij wat gedronken heeft op feestjes aan iedereen die het niet wil zien zijn tattoo van het getal van de duivel – 666 – op zijn binnenlip toont. De morele verloedering van de jongerenzender is net zoals de opkomst van de radicale islam en de kost van de vergrijzing: iedereen ziet het aankomen en niemand doet er iets aan.

Vuile manieren

Die Jebroer had deze week al van jetje mogen geven tijdens Van Gils en Gasten, waar hij op de tafel zijn duivelslied mocht vertolken, want zingen is er bij die mannen niet meer bij. Op de tafel! Het was niet de eerste keer dat daar vuile manieren werden getoond.

Tijdens hun publicitaire wereldtournee voor Te veel Gegeten of hoe heet het hebben Kobe en Danira daar al eens uitgebreid uitgebeeld hoe ze met elkaar zouden forniceren, mochten ze forniceren, wat ze forniceren niet.

Wie denkt dat het niet gekker kan: vorige week vierde Lieven Van Gils, die op de ranglijst van niet-misbruikte misdienaars in zijn geboortedorp Aren­donk nochtans op een verdienstelijke tweede plaats staat, samen met nog wat bekend volk iftar. Eerst had hij een dagje geramadand. Ideetje van de eindredactie.

Dat hebben ze geweten aan de Reyerslaan. Twee keer zijn de mannen van de security moeten tussenkomen. De eerste keer toen hij de boterhammen van Martine Tanghe gestolen had, de tweede keer toen hij, na een zoveelste appelflauwte, Sergio Herman had gebeld om een kleinigheid te komen bereiden in de studio. Zonder toelating van de security! De waanzin voorbij.

Een Van Gils die een hele dag niet gegeten heeft is als een fiets zonder zadel, een vaas zonder bloemen, een zwembad zonder water.

Het hele studiopubliek ging de volgende dag aan de dunne dankzij een voedselvergiftiging, want het eten had een hele dag staan gisten onder het felle licht van de studiolampen. Je zag Lieven manmoedig een handvol kikkererwten wegzetten waar al wat groene schimmel op zat. Alles voor de kijk­cijfers.

In der minne geregeld

Nog diezelfde avond kreeg Paul Lembrechts telefoon van zijn goede vriend Koen Geens, die op last van de bisschoppenconferentie en in het kader van de strikte neutraliteit van de staatszender hevig protesteerde tegen de islamisering van de primetime.

Pas toen na een hevige woordenwisseling overeengekomen werd dat Lieven tijdens de vasten volgend jaar 40 dagen met een askruisje op zijn voorhoofd gaat presenteren kon de zaak in der minne geregeld worden.

En dan moest koning Filip nog gaan konkelfoezen met die mannen na zonsondergang! De katholieke monarchie wedt blijkbaar ook al op het moslimpaard, schreef iemand ergens. Gelukkig vergeten waar. Het zou onder nonkel Boudewijn godverdomme niet waar geweest zijn.

Als ze u over 50 jaar vragen waar het allemaal begonnen is, die Soumission: dankzij de gebeten hond weet u nu tijd en plaats.

Reutelen op de tonen van Rammstein

Linde Merckpoel heeft ondertussen een aanvraag ingediend om de luisterspelstudio op het derde verdiep om te bouwen tot tijdelijk slachthuis voor het Offerfeest. Onverdoofd reutelen op de tonen van Rammstein. Arno komt helpen.

De geruchten dat daar ook tegelijk het bloedbad der nieuwe besparingen gaat plaatsvinden konden echter niet bevestigd worden.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234