Woensdag 27/10/2021

WICHELEN

Menu 3 gangen: € 37, 4 gangen: € 49 € 70 met wijnen; lunch: € 28

Wo tot vr van 12u tot 14u en van 19u tot 20u30, za van 19u tot 20u30, zo van 12u tot 14u en van 18u tot 20u

Chef Nick Van Rysselberghe schotelt in restaurant The Bayou zijn gasten hedendaagse, internationaal geïnspireerde biodynamische menu's voor.

Vanavond is dat een gin-en-foodtasting-menu: vijf gerechten met telkens een andere gin erbij (€ 59). De zaak zit afgeladen vol. Gastvrouw Charlotte Rasschaert neemt mijn jas aan en begeleidt mij naar de eetzaal. Die is smaakvol aangekleed in vintage seventiesstijl.

Het eerste gerecht, gemarineerde sardientjes met venkel, een salade van bloedsinaasappel en quinoa, is meteen een voltreffer. De begeleidende gin komt uit Duitsland en is een London dry-style, maar sterker (47°) en bevat oranjebloesem. De tweede gin is een Franse, geïnfuseerd met saffraan en sluit perfect aan bij de skrei met wilde rijst met chistorra- een soort Baskische worst - en paprikacrème. We blijven in Spanje met boterzachte varkenschouder met wortel, raap en bloemkool. De molesaus - van chocolade, chilipeper en pinda- komt uit Mexico. Een ware smaaksensatie. De gin die hierbij komt, wordt gemaakt in Kortrijk. Bij de kataiffi - een zoet gebakje van ragfijn filodeeg - met geitenkaas en kumquat wordt een gin uit Spanje geserveerd van druiven en niet van graan. Bij de hazelnootmousse met melkchocolade, praliné en zure appel, hoort tot slot een gin uit Schotland met appel en kaneel in het glas.

Elke gin is uitstekend gekozen en je krijgt telkens uitleg, ook bij de gerechten, die niet alleen inventief zijn qua smaakcombinaties, maar ook stuk voor stuk ogen als schilderijtjes. De service is heel vriendelijk en het tempo stokt nooit. Als klap op de vuurpijl valt de prijs voor dat alles mee. Dit restaurant barst binnenkort uit zijn voegen.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234