Dinsdag 20/10/2020

Wegenwerken zetten telewerken in gang

Met de megawerken op onder meer de Antwerpse ring beginnen steeds meer bedrijven na te denken over manieren om hun personeel een deel van het werk thuis te laten doen.

Ronald Meeus

Volgens Antwerp Digital Mainport (ADM), een samenwerkingsverband waarvan een vijftiental bedrijven vennoot zijn en waarvoor nog eens een zeventigtal ondernemingen en organisaties hun lidmaatschap verlenen, werd het hoog tijd om eens een portaalsite op poten te zetten die allerhande informatie levert over telewerken. Vooral nu de Antwerpse leien al open werden gelegd voor wegenwerken en vanaf 17 juni ook de ring moet worden heraangelegd, maken immers steeds meer bedrijven hun vage e-werkplannen iets concreter, denkt ADM. Professor Michel Walrave, communicatiewetenschapper aan de KU Leuven en de Universiteit Antwerpen, gaat met hen akkoord. "Bedrijven hebben vaak een trigger nodig om echt over te gaan tot telewerken", zegt Walrave. "Het zit dikwijls wel in het achterhoofd, maar er is een element nodig dat de evaluatie versnelt: vanaf dat moment denken ze er gerichter over na, of starten ze zelfs al een proefproject om te kijken wat het geeft. Mobiliteit is een belangrijk element dat zo'n proces kan versnellen."

Ook het fileprobleem zelf zou minder erg worden als er iets meer werknemers zouden verkiezen om een groter deel van hun arbeidstijd thuis, op de baan of in een satellietkantoor door te brengen, zegt Olivier Charon, bereikbaarheidsmanager voor de Antwerpse ring. Volgens hem legt een gemiddelde telewerker zo'n 150 kilometer minder per week af, en is hij geneigd om zich buiten het spitsuur te verplaatsen. Dat zou het leed van de binnenkort opengegooide ring, die in één klap 50 procent van zijn capaciteit zou verliezen (van 200.000 naar 100.000 voertuigen), een stuk kunnen verzachten.

Zodra bedrijven door zo'n veelal externe omstandigheid genoodzaakt zijn om na te denken over telewerken, ontdekken ze volgens Walrave gaandeweg ook de sociale voordelen ervan, die zich in veel gevallen opnieuw omzetten in productiviteitsstijgingen en kostendalingen. Werken buiten de hoofdzetel van het bedrijf kan onder meer voor een tijdwinst zorgen, een bezuiniging op gebied van kantoorruimtes en parkeerplaatsen (technologiebedrijf IBM, bijvoorbeeld, kon zijn werknemers uit twee vestigingen onderbrengen in één gebouw dankzij de groei van telewerken) en een grotere flexibiliteit, maar kan ook redding bieden als het kantoor door overmacht (sneeuw, gladde wegen) niet bereikbaar is of zelfs het ziekteverzuim van de werknemers terugdringen. "Er worden wel vaker correlaties gelegd tussen stress en ziekteverzuim", zegt Walrave. "De pendelrit kan voor sommige werknemers een belangrijke stressfactor zijn, dus als zo iemand niet altijd op kantoor hoeft te zijn, vermindert ook zijn stress."

Een aantal werknemers zal echter altijd gedoemd zijn om de files te trotseren. Bepaalde jobs vallen gewoon moeilijk elders te doen dan op kantoor, en er is nog steeds een aanzienlijke minderheid van werknemers (36,3 procent van het totaal, zegt een onderzoek terzake van Walrave) die er liever niet aan wil beginnen omdat het de grens tussen privé en werk doet vervagen. "Er zijn werknemers die de weg van en naar het werk mentaal als een manier zien om het werk te 'verlaten'", zegt Walrave. "Het vergt ook een zekere discipline om de twee gescheiden te houden als je thuis werkt, en ook voor de gezinsleden is het niet altijd even makkelijk. Ze moeten begrijpen dat de werknemer weliswaar samen met hen kan eten en hen naar school kan brengen, maar dat hij ook werk moet klaarkrijgen. Voor de meeste werknemers is een gecombineerde oplossing het beste: één à twee dagen per week, en naargelang de taak die voor hen ligt, thuis of op een satellietkantoor werken, de andere dagen naar kantoor. Op die manier verliezen ze het contact met hun collega's niet, kunnen ze de nodige afspraken maken met hun superieuren, en kunnen ze taken selecteren om thuis uit te voeren, bij voorkeur degene waarvoor ze zo min mogelijk willen worden gestoord."

www.ewerken.be

Professor Michel Walrave: 'Bedrijven hebben vaak een trigger nodig om echt over te gaan tot telewerken'

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234