Donderdag 22/08/2019

Werkbaar werk

Weg met de prikklok? "Je moet mensen de keuze laten"

Nemen ambtenaren weldra afscheid van de prikklok? Als het van minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (N-VA) afhangt alvast wel. De vakbonden zijn gematigd positief, maar nemen een afwachtende houding aan. “Er zitten nog enkele addertjes onder het gras.”

Vandeput stelde gisteren zijn actieplan voor om burn-outs aan te pakken. Een van de meest in het oog springende maatregelen was het afschaffen van de prikklok. De achterliggende gedachte: werknemers die niet in een 9-to-5-keurslijf zitten en zelf kunnen beslissen wanneer ze werken, presteren beter en voelen zich beter in hun vel. Vandeput wil ook telewerken uitbreiden.

Frank Van Massenhove, topman van de FOD Sociale Zaken, juicht de plannen van Vandeput alvast toe. Maar nieuw zijn ze niet, voegt hij eraan toe. Al elf jaar geleden besliste hij op zijn eigen dienst om de prikklok te bannen en thuiswerk massaal in te voeren. “Ik ben bijzonder blij met wat de minister voorstelt. Dat het werkt, hebben we hier al aangetoond. Het is slim van Vandeput om alle registers open te zetten. Ik hoop dat de vakbonden volgen.”

Reddingsboei

Ook die bonden reageren in eerste instantie positief. “Ook bij de Vlaamse overheid wordt dit al jaren toegepast, en de ambtenaren zijn tevreden”, zegt Jan Van Wesemael van de socialistische vakbond ACOD. Van een volledige afschaffing van de prikklok wil hij echter niet weten. Volgens hem moet je mensen steeds de keuze laten. In bepaalde gevallen kan een prikklok immers net een reddingsboei betekenen. “Niet elke werkgever is immers even begaan met zijn personeel. Als de werkgever een onmenselijk werkvolume oplegt, kan de werknemer met de prikklok wijzen op zijn geklopte uren. Zo kunnen werkgevers niet profiteren van hun werknemers.”

Zo'n vaart zal het volgens Marc Saenen van ACV Federale Openbare diensten niet lopen. Om dergelijk misbruik tegen te gaan, bestaan er immers evaluaties, klinkt het. Maar ook hij hamert op de mogelijke gevaren van de toenemende flexibilisering van werk waar de regering steeds meer stappen in zet. “Dat zullen we goed in de gaten moeten houden."

We moeten er niet flauw over doen: behalve een manier om burn-outs aan te pakken, is het actieplan van Vandeput ook een stevige besparingsoperatie. Dat hoeft niet meteen een probleem te zijn, meent Saenen. Een prikklok is immers verre van onfeilbaar, en registratiefouten rechtzetten kost ook tijd en geld. “Er werkt behoorlijk wat volk louter om die prikklok draaiende te houden en de fouten eruit te halen.” Voor Saenen kan het in de toekomst dus wel degelijk zonder prikklok. “Ik denk dat je het systeem moet laten uitdoven.”

Concrete teksten

Groen licht voor Vandeputs plannen dus? Dat nu ook niet meteen, zo blijkt. Saenen: “De minister stelt het heel mooi voor, maar er zitten nog enkele addertjes onder het gras.” Hij wijst erop dat in het KB Flexibel Werken ook staat dat de regering wil beknibbelen in het aantal verlofdagen dat ambtenaren krijgen voor bijvoorbeeld het huwelijk van hun zoon of dochter. Op dit moment kunnen ambtenaren ook maximaal vier verlofdagen per jaar krijgen om zorg te dragen voor inwonende familieleden, bijvoorbeeld om hun kinderen naar het ziekenhuis te brengen. Ook die dagen komen volgens Saenen op de helling te staan.

Onder meer om die zaken uit te klaren, willen de bonden eerst rond de tafel gaan zitten. “Als principe klinkt dit goed, maar we willen onderhandelen over concrete teksten. We hebben al te veel gezien van de minister om zomaar alles te geloven.”

Van Massenhove gelooft wel rotsvast in de hervorming die op poten staat en hoopt dat de bonden niet dwars zullen liggen. “Toen wij dit systeem in 2005 voorstelden, waren ze ook automatisch tegen. Maar toen zeiden we hen om eerst te gaan praten met de mensen op onze diensten, en die bleken positief.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden