Dinsdag 19/01/2021

Website moet hoger opgeleide migranten aan job helpen

Het Antwerpse integratiecentrum de8 heeft de website pro-talent.be gelanceerd. De site ondersteunt nieuwkomers in ons land met een hoger diploma bij het zoeken naar een job. Tegelijkertijd is het een databank waar potentiële werkgevers op zoek kunnen gaan naar personeel met het juiste diploma. Volgens de coördinator Anja Boonen is er nood aan de website: "Uit cijfers van het Onthaalbureau Antwerpen blijkt dat 17 procent van de nieuwkomers hooggeschoold is. Van de 7.913 inburgeraars met een open inburgeringsdossier zijn er 918 met een bachelor- of masterdiploma."

24 sancties per dag in Brussel voor schending netheid

Tijdens de zomermaanden hebben politieagenten in Brussel gemiddeld 24 sancties per dag uitgeschreven voor onder meer sluikstorten en het buitenzetten van vuilniszakken op de verkeerde momenten. Dat meldt de stad Brussel. In totaal werden 1.434 heffingen voor schending van de openbare netheid opgesteld in juli en augustus. Karine Lalieux, schepen van Openbare Netheid: "Het is jammer dat er zoveel personen financieel bestraft moeten worden, maar ik wil de strijd tegen onburgerlijk gedrag voortzetten zolang men geen eerbied toont voor de openbare ruimte."

Gynaecoloog Jacques Donnez stopt bij UZ Saint-Luc

De beroemde professor-gynaecoloog Jacques Donnez, voormalig diensthoofd van de dienst gynaecologie en het UZ Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe hebben een einde gemaakt aan hun samenwerking.

Donnez en zijn artsenteam haalden geregeld het wereldnieuws door "onvruchtbare" vrouwen toch aan een kind te helpen. De voorbije maanden was de professor het mikpunt geworden van verschillende aanvallen op zijn wetenschappelijke publicaties en zijn werk. Donnez zal zich vanaf nu gaan toeleggen op zijn privépraktijk.

Franse Gemeenschap stelt langere schooldag voor

Het Observatoire de l'enfance, de la jeunesse et de l'aide à la jeunesse, een instelling van de Franse Gemeenschap, stelt voor om in de Federatie Wallonië-Brussel de schooldag te verlengen tot 17 uur en huiswerk te integreren in de schooltijd.

Huiswerk zou volgens de instelling de ongelijkheid tussen kinderen versterken en vrijetijdsbestedingen en familietijd terugdringen.

Daarom formuleert het observatorium enkele aanbevelingen, waaronder het volledig integreren van huiswerk in de schooltijd.

Sociale uitkeringen stijgen in december met 2 procent

De inflatie zal dit jaar vermoedelijk uitkomen op 2,9 procent, laat het Planbureau weten. De gezondheidsindex, die onder meer gebruikt wordt bij de berekening van de indexering van lonen, sociale uitkeringen en huurprijzen, zou in 2012 gemiddeld 2,7 procent en in 2013 1,9 procent bedragen. De spilindex zal al in november opnieuw overschreden worden."Als gevolg daarvan zouden de uitkeringen in december 2012 en de wedden van het overheidspersoneel in januari 2013 met 2 procent aangepast worden aan de gestegen levensduurte", luidt het. Kostprijs: naar schatting 30 miljoen euro.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234