Barbecue

We barbecueën steeds specialer, maar: "Een barbecue zonder worst is als een café zonder bier"

Exotische marinades, ingenieuze technieken en inventieve salades: de Vlaming lust wel pap van de nieuwe barbecuetrends. Maar als hij dit weekend nog eens zelf het vuur opstookt, dan is de kans bijzonder groot dat niets het haalt bij de klassiekers.

Share

'Men begint te beseffen dat barbecueën neerkomt op eten met je neus. De interesse voor aroma's groeit'

Peter De Clercq, ex-wereldkampioen barbecue

Een lekker stukje vis hoort vandaag niet meer in een papillot, maar in een zoutkorst. Oesters moet je eerst eigenhandig geplukt hebben. En waarom zou je groenten nog simpelweg aan een spiesje rijgen als je ze ook in een nat T-shirt kunt wikkelen, om ze vervolgens rechtstreeks op de hete kolen te mikken? In een put in de grond en bedekt door een dikke laag aarde, uiteraard.

Of dat zou een mens toch gaan geloven als hij naar het VIER-programma
Grillmasters kijkt.

cult

zine