Maandag 01/03/2021

Wat is Koen Crucke hier van plan in De Slimste Mens?

Een beetje pientere geest, een heel klein beetje kennis van de quiz en een goeie foto- en filmronde krijgen. Meer is er schijnbaar niet nodig om een aflevering van 'De Slimste Mens ter Wereld' te overleven. Dat deed de Antwerpse rabbijn Aaron Malinsky dus schitterend.

Het tv-spelletje zelf kende hij amper of niet -de rabbijn heeft geen televisie, maar bekeek wel de aflevering die Erik van Looy hem opstuurde-, en pas na afloop van de reguliere quiz, had Malinsky naar eigen zeggen het spelletje door. 'Nu snap ik een beetje het systeem van de quiz', lachte hij.

Wat later stuurde hij wel quizbeest Jan Bakelants in de finale naar huis. Al had de wielrenner dat vooral aan zichzelf te danken, door haast compleet te blokkeren. Vier goede antwoorden op zes vragen is echt ondermaats. En dat had echt weinig te maken met de contrastafstelling van de tv-monitor.

Hoedanook, dat rabbijn Malinsky 'De Slimste Mens' overleeft is een prestatie. En zorgde ook voor goeie televisie. De lichtjes wereldvreemde Aaron stuurde kusjes naar zijn dochter Kelly die in Israel studeert, deed de groeten aan zijn goede vriend Jan Leyers, stelde aan Erik Van Looy om maar snel met de quiz te beginnen toen Jeroom een wat aangebrande mop vertelde over pijpen ... krullen, was bij de hand toen hij na een filmpje liet weten dat het hem zou verwonderen indien Jef Vermassen pro deo zou pleiten en onderbrak Van Looy bij diens afkondiging, om nog vlug een sjalom -sjaal om- mopje aan Vlaanderen te geven.

De leukste quotes

Aaron: "De Slimste Mens worden? Dat zou me verwonderen! De zenuwachtigste mens ben ik nu al. Ik heb één keer de show gezien. Er is mij iets opgevallen: er zijn bijna nooit vrouwen in uw jury. Dus heel fijn dat u er bent." (wijst naar Ruth Beeckmans)

Erik (tegen Ruth): "U hebt touche van een rabbijn."

Aaron: "Eén van de redenen waarom ik ben gekomen is dat een Arabier heeft gewonnen. Alle gezinten moeten aan bod komen."

Aaron: "U zult waarschijnlijk geen vragen stellen over deze BV (wijst naar Tom) omdat hij aanwezig is. Joodse spitsvondigheid".

Jeroom: "De Joden hebben 40 jaar in de woestijn gedoold, goeie kaartlezers zijn het niet."

Jeroom: "Die Helfie was bedoeld voor Paul Vandendriessche. Probeer met zo'n hand maar eens in een broekske te geraken."

Erik (wil ook een mop vertellen): "D'er is zo'n gast die in een kaaswinkel werkt. Als ik daar binnenkwam zei die altijd Hello is it Brie you're looking for? Joodse humor!"

Jeroom (bij oude foto Michelin): "Ik wist niet dat de ouders van Maggie De Block al zo oud waren."

Aaron: "Het zou me verwonderen dat Jef Vermassen pro deo zou werken. Als ik zie met wat die rondrijdt..."

Jeroom: "Ik heb nog op vrij hoog niveau gevochten. Ik heb nog voor olympisch zilver gevochten. Ik had de medaille van Elodie afgepakt."

Aaron (vertelt een lang verhaal over Boudewijn): "Jan, gij zijt een sterk man." Waarop Erik (tegen Jan): "Daar zijt gij vet mee."

Aaron: "By the way, als ge het heel koud hebt, kunt ge uw sjaal om doen. Sjalom."

De hilarische momenten

Aaron Malinsky doet de groeten aan zijn dochter Kelly in Israel. En aan Jan Leyers, "zijn goede vriend".

Aaron licht toe: "Nu snap ik een beetje het systeem van de quiz. Goeie quiz. Weet je, ik zal vanaf nu een beetje kijken. Leuke quiz, blij dat ik heb meegedaan. Ik ben een vredesman, vechten ga ik niet doen."

De kantelmomenten

Tom Waes, die graag de quiz beheerst en dus niet te vlug aan de leiding wil komen, ziet die plannen al snel gekelderd, omdat de concurrentie niet sterk speelt.

Waes speelt alweer een sterke fotoronde en pakt daarop in de filmpjesronde weer uit. Haalt 120 seconden binnen van de concurrentie en scoort dan zelf bijna een perfect slot.

In de finale blokkeert Bakelants volledig. Hij weet zelfs de begrippen 'Amerikaan' en 'zanger' niet te bedenken bij Jimy Hendrix, waarop Malinsky, zich, jawel, strategisch laat zakken en uitspeelt.

De eindstand (voor het finalespel):
1. Tom Waes 447 sec.
2. Jan Bakelants 268 sec.
3. Aaron Malinsky 166 sec.

De stand
1. Tom Waes 9 deelnames 6 overwinningen
2. Kobe Ilsen 7 deelnames 3 overwinningen
3. Danira Bouhkriss 5 deelnames 4 overwinningen
4. Kevin Janssens 5 deelnames 2 overwinningen
5. Jan Paternoster 5 deelnames 2 overwinningen
6. Siska Schoeters 3 deelnames 1 overwinning
7. Piet Hoebeke 3 deelnames 1 overwinning

De nieuwkomer
Eline De Munck (tv-presentatrice, ontwerpster brillen)

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234