Dinsdag 19/01/2021

Wachttijden van minstens een uur op Antwerpse ring

Antwerpen

Belga

Niet alleen de Brusselse (DM 26/07) ook de Antwerpse ring richting Gent wordt de volgende weken onder handen genomen. Op 30 juli om 2 uur 's nachts beginnen de werken op de binnenring richting Gent. De vernieuwing van het wegdek moet op 31 augustus klaar zijn. Het verkeer zal tijdens de werken rekening moeten houden met minstens één uur wachttijd. Of een alternatieve route moeten volgen.

De Antwerpse binnenring is dringend aan vernieuwing toe, vooral ter hoogte van Berchem. De onderfundering, de fundering en alle asfaltlagen moeten worden vernieuwd. Het wegdek vertoont scheuren, insijpelend water vermindert de draagkracht, dus dringt een grondige vernieuwing zich op.

"Tijdens de werken, die zowel tijdens de dag als 's nachts worden uitgevoerd, zal het verkeer richting Gent over drie versmalde rijstroken worden geleid", kondigt ir. Antoon Van Gils van de afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen, een luik van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, aan. Dit weekend (zaterdag) worden de versmalde rijstroken afgeplakt, wat voor een tijdelijke verkeershinder kan zorgen. Volgende maandag begint het echte werk, gespreid over vier fasen.

Tijdens de eerste week van augustus, fase 1 van de klus, worden de oprit Borgerhout en de uitrit Berchem gesloten. Het verkeer richting Gent kan gebruikmaken van de drie versmalde stroken, richting E19 en A12 blijft één rijstrook open.

Dat verandert tijdens fase 2 (tot 15 augustus). Het verkeer richting A12 (en Brussel) blijft mogelijk over één versmalde rijstrook, maar wie via de E19 naar Brussel wil, moet een omlegging volgen langs de Legrellelaan en de Singel. De oprit Borgerhout en de uitrit Berchem zijn tijdens fase 2 weer open.

Van 19 tot 24 augustus (fase 3) kan het verkeer langs een versmalde rijstrook naar E19 en A12. Oprit Borgerhout en uitrit Berchem blijven open en wie richting Gent moet, kan gebruikmaken van drie versmalde rijstroken.

Tijdens de laatste week van augustus (fase 4) blijft de verkeershinder beperkt. Er wordt dan enkel 's avonds en 's nachts gewerkt, telkens van 19.30 uur tot 6 uur, aan de afwerking van de nieuwe stroken. De drie rijstroken richting Gent zijn weer breeduit beschikbaar.

Automobilisten richting Gent krijgen de raad mee om te kiezen voor alternatieve wegen. Dat moet files en wachttijden, geschat op een half tot één uur (en meer), voorkomen. De federale politie verwacht vooral problemen met buitenlandse toeristen die onvoldoende op de hoogte zijn van de verkeershinder op de ring rond Antwerpen.

Tot einde van vakantie werken richting Gent

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234