Maandag 06/07/2020

Economie

Waarom er geen vrouwen in de running zijn voor 'Manager van het Jaar'

Beeld DM

Zakenblad Trends en Kanaal Z krijgen kritiek omdat er geen enkele vrouw in de running is om Manager van het Jaar te worden. Maar zou het niet kunnen dat de mannen het dit jaar gewoon meer verdienen? Als we Trends-hoofdredacteur Daan Killemaes mogen geloven wel.

Volgens Killemaes kijkt de jury altijd naar objectieve criteria als ze de shortlist samenstellen. En gender hoort daar niet bij. "Dat er geen vrouw bij de uiteindelijke tien genomineerden zit, is toeval. Andere jaren was dat wel het geval."

Maar wie de vorige winnaars van de verkiezing overloopt, moet concluderen dat er wel héél vaak toeval mee gemoeid is. Sinds 1985 mochten slechts twee vrouwen zich Manager van het Jaar noemen: Martine Reynaers van Reynaers Aluminium (2003) en Roos Claeys van Kinepolis (1997). Voor de rest is de eregalerij overwegend mannelijk, blank en boven de veertig.

Om Manager van het Jaar te kunnen worden, moet een CEO - volgens de officiële criteria - onder meer een goeddraaiend bedrijf leiden, over goede managementtechnieken en een imposant cv beschikken. "Natuurlijk heb je ook uitstekende vrouwelijke CEO's, helaas zijn ze in verhouding tot hun mannelijke collega's op het echte topniveau nog altijd in de minderheid", zegt jurylid en HR-experte Rita Aerts. Voor tien mannelijke CEO's is er ongeveer één vrouw.

Stereotiep beeld

En toch, in de minderheid of niet, er zijn wel degelijk vrouwen te vinden die aan de criteria van Manager van het Jaar beantwoorden. Françoise Chombar van Melexis, Anne Chapelle van BVBA32, Connie Vandendriessche van Accent, Inge Onsea van Essentiel: het zijn maar enkele namen die na een korte belronde naar voor worden geschoven. Namen die de jury, die bestaat uit oud-winnaars, journalisten, headhunters en industriëlen, toch ook niet onbekend in de oren mogen klinken.

Op de longlist van Manager van het Jaar prijkte tussen de 65 namen wel degelijk een tiental vrouwen, vertelt Aerts. Vraag is dan waarom die uiteindelijk sneuvelden in de juryselectie, waarbij elk jurylid in eerste instantie drie mensen nomineert, en die stelselmatig terugbrengt tot er slechts tien namen overblijven? Juryleden wijzen erop dat de Manager van het Jaar het afgelopen jaar ook een opmerkelijke vernieuwing, succes, expansie of overname moet hebben doorgevoerd. Waren de vrouwelijke managers goed maar niet goed genoeg?

Aerts had wel een vrouw op haar persoonlijke shortlist staan. "In se vind ik het jammer dat er geen vrouw tussen de genomineerden staat. Maar of ik het ook schandalig vind dat die vrouwen van de longlist dit jaar niet zijn weerhouden? Nee. Er is lang en hard over die lijst gedebatteerd."

Excuustruus

Verschillende managementexperts, zoals Vlerick-prof Katleen De Stobbeleir, betogen dat de jury best een extra inspanning mag doen om meer vrouwen naar voor te schuiven, zodat er ten minste eentje de shortlist haalt. Enkel door nu het belang te benadrukken zal men in de toekomst ook sneller automatisch aan vrouwen denken, en afstappen van het stereotiepe mannelijke beeld van de CEO.

Anderen vrezen dan weer het risico van de excuustruus: dat je op die manier met enkele namen eindigt waarbij je je afvraagt of ze de lijst dat jaar vooral door hun geslacht hebben gehaald of omdat de jury het de beste kandidaat vond. Zij vinden op hun beurt dat er meer oog moeten zijn voor leidinggevenden naast de CEO's en voor kleinere en socialprofitbedrijven. Kwestie van de vijver van vrouwelijke managers groter te maken.

"We zijn er ons sowieso van bewust tijdens het juryoverleg, dat er meer mannen dan vrouwen in de lijst zitten", zegt Aerts. "Maar in zo'n verkiezing moet je objectief te werk gaan. Ik vertrek altijd eerst van de criteria. Maar als ik moet kiezen tussen een man en vrouw die beiden aan die criteria beantwoorden, zal ik eerder opteren voor de vrouw. Omdat ik die stimulans wel belangrijk vind."

Daarom pleit ze wel voor meer vrouwen in de jury. "Nu zijn we met zijn drieën in een jury van meer dan twintig mensen. Ik hoor tijdens juryvergaderingen ook wel mannen pleiten voor meer vrouwen, maar toch: de verhouding mag gebalanceerder. Dat zal misschien wel al iets veranderen."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234