Vrijdag 03/04/2020

Waarheid en leugens op ons bord

CULINAIR Over eten Woensdag 5/4, 20u40, Eén

We willen allemaal zo gezond mogelijk eten, maar de verleidingen blijven om de hoek loeren. Bovendien stuurt de voedingsindustrie zo veel tegenstrijdige signalen uit dat niemand nog door de bomen het bos ziet. Hoe 'super' zijn die superfoods? Wat zit er precies in een bouillonblokje? Wat is er zo gezond aan die overal opduikende kokosolie?

Dat en nog veel meer komen we te weten in de tweede Over eten-jaargang, waarin Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis te rade gaan bij voedingsdeskundigen, artsen en professoren om antwoorden te krijgen op actuele vragen.

Uitvalsbasis is dit keer de Antwerpse co-workspace Fosbury & Sons. Het beproefde recept wordt licht bijgekruid met een rubriekje waarin telkens een volkswijsheid over voeding op haar waarheidsgehalte wordt getest. Verder komt als vanouds een BV zijn of haar persoonlijke eetverhaal vertellen. In 'De weg van...' wordt ten slotte aanschouwelijk voorgesteld welke weg voedsel aflegt vooraleer het als pakweg paling in 't groen of een paasei aan ons verschijnt.

Populair magazine dat vorig jaar zijn strepen verdiende en ons wegwijs maakt in de waarheid en de leugens op ons bord.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234