Donderdag 20/02/2020

Waar eet

Idee

Dageraadplaats 20

2000 ANTWERPEN

03/293.77.96

Le Petit Zinc

Veemarkt 9

2000 ANTWERPEN

03/213.19.08

't Spreeuwke

Oude Koornmarkt 1

2000 ANTWERPEN

03/232.34.78

Taverne

du Passage

Koninginnegalerij 30, 1000 BRUSSEL

02/512.37.31

David Davidse (50) werd bekend als de zoon van Nonkel Bob of als zijn alter ego Germaine de Coeur-Brisé. Tegenwoordig is hij zangpedagoog, acteur, regisseur, schrijver en nasynchronisator in tekenfilms. Momenteel werkt hij samen met Wannes Van De Velde aan een toneelvoorstelling van 'Gilgamesh', het Babylonische epos over de koning van Uruk.

David Davidse?

"De kaart van restaurant Idee in Antwerpen is volledig mijn goesting! Wat wil je, mijn vriend staat er achter het fornuis, en ik via hem kan ik onrechtstreeks de samenstelling beïnvloeden. (lacht) Idee heeft een traditionele Franse keuken met een wilde inslag, de parelhoen of magret de canard zijn er twee van mijn favoriete gerechten. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend, want je kan er gaan eten voor minder dan dertig euro, alles erop en eraan.

"Le Petit Zincq in Antwerpen is een iets duurder restaurant, door de wijnkaart en de exclusieve ingrediënten, maar zeker de moeite waard. De kok staat bekend om zijn verrassende combinaties, hij voegt ingrediënten samen op een wijze die je zelf nooit zou bedenken. Echt fantastische gerechten zijn het. Het recept met witloof en foie gras, bijvoorbeeld, is om bij weg te dromen. Ah, gastronomische orgasmes!

"Voor de traditionele Belgische keuken ga ik naar de Taverne du Passage in de Brusselse Koninginnegalerij, waar de keuken open is van halftwaalf tot halftwaalf. Hier kan je om 4 uur 's middags makkelijk een steak américain komen eten, handig voor artiesten. Verwacht geen experimentele gerechten, maar wel zekerheden à la paling in 't groen. En het typisch Brusselse interieur is mooi meegenomen.

"In 't Spreeuwke in Antwerpen ben ik al jaren vaste klant, ik krijg er steevast het gevoel alsof ik bij vrienden ga eten. Je zal me trouwens zelden zien in restaurants met een stijf interieur. Je weet wel, waar je sigaret nauwelijks is aangestoken, of er staat al een ober naast je met een asbak in de hand. In 't Spreeuwke is de omgeving gezellig aangekleed, en op de achtergrond speelt een sfeervol muziekje. Hun kalfshersentjes zijn héél lekker, net als de garnaalkroketten. Het zijn gerechten die waarlijk je gehemelte strelen. Ongelooflijk lekker.

"Ik ben verzot op eten, koken en alles wat ermee te maken heeft. Het eerst woordje dat ik ooit leerde na mama en papa was... lekker! En nee, ik let dus niet op mijn lijn. Op restaurant gaan, daarvan moet je van genieten."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234