Vrijdag 28/02/2020

Waar eet Tiany Kiriloff?

Ik heb geen last van speciale

Pazzo

Oude Leeuwenrui 12

2000 Antwerpen

03/232.86.82

Nzet

Ottogracht 48

9000 Gent

09/225.62.22

Matsuri

363 W 16th Street

10011 New York

001-212/242.43.00

Fuji San

Waalse Kaai 36

2000 Antwerpen

03/216.27.53

Bofinger

7 Rue de la Bastille

75004 Parijs

0033-1/427.287.82

'goestingskes'

"Nee, daar heb ik geen last van. Jammer dat ik momenteel geen lamscarré of steak saignant mag eten."

"Dat moet zeker eindigen met een goeie dame blanche met verse, warme chocoladesaus. Ik ben een zoetebek. Ik zal eerder een hoofdgerecht en dessert bestellen in plaats van een voorgerecht. Een dame blanche is eigenlijk een simpel nagerecht, maar een goede chocoladesaus is toch niet makkelijk te maken. Of ik restaurants weet waar de dame blanche een aanrader is? (denkt lang na) De Comme Chez Soi. (lacht) Dat is er misschien wat over, maar ik heb daar echt een héle lekkere dame blanche gegeten." n

Tiany Kiriloff presenteert elke woensdag en zondag het modemagazine 'Alive.Style' op jongerenzender Jim. In het najaar stort ze zich op nieuwe uitdagingen.

"Pazzo op de Oude Leeuwenrui in Antwerpen is een van mijn favoriete restaurants. Het is gespecialiseerd in bereidingen met truffels. Als je pasta met truffels bestelt, dan laten ze je eerst aan de truffelbokaal ruiken, en dan komen ze de truffels vers aan tafel schaven. De wijnen zijn er lekker, en men doet graag suggesties. Als je zegt 'Kies maar een wijn bij mijn gerecht', dan is hun keuze altijd geslaagd. Het is daar leuk zitten - ik geloof dat er boven een whiskybar is, maar daar ben ik niet zeker van. En beneden is een leuk keldertje.

In Gent heb je de NZET, waar het binnen heel huiselijk is. Met ronde, gezellige tafeltjes. De keuken is nogal klassiek, maar wel heel smakelijk. De madame die daar aan tafel komt, doet dat ongecompliceerd. Zij zal u altijd een goed wijntje kunnen aanraden. Er zijn telkens veel suggesties en dat vind ik belangrijk, want ik proef graag nieuwe dingen.

Sushi en sashimi lust ik supergraag en een van mijn meest waanzinnige sushi-ervaringen was in het Maritime Hotel in New York. Een leuk hotel dat in seventiesstijl is ingericht en beneden een fantastisch Japans restaurant heeft, Matsuri. Ongelooflijk lekker. Wij waren er ooit met halloween en toen liepen er Japanse diensters rond die verkleed waren als sushi. Deze Japanner is zo speciaal door de rock-'n-rollvibes. Dat kom je hier in België niet vaak tegen.

Aan de Waalse Kaai in Antwerpen zit ook een lekkere Japanner, de Fuji San. Het is er piepklein. In de zomer kan je nog buiten zitten, maar in de winter lijkt het een minikantine. Er kan misschien maar twintig man binnen. De sushi en sashimi zijn er echt lekker, en de prijs zit goed.

Een restaurant waar ik mooie herinneringen aan heb omdat ik er vaak met mijn grootvader ga eten, is Bofinger in Parijs. Een soort brasserie die nogal art-deco-achtig is ingericht, en waar de garçons nog witte schorten dragen. Een van hun specialiteiten is seafood, met veel schelpdieren, oesters en champagne. Ook weer een ongecompliceerde keuken zonder al te veel poespas. Mijn opa woont in Parijs en als ik hem ga bezoeken, gaan we regelmatig daar eten. Er komen ook toeristen, maar het blijft toch een klassieker in Parijs. Je zou het de Parijse versie van de Taverne du Passage in Brussel kunnen noemen. Al was Bofinger er waarschijnlijk eerst, want dat bestaat al generaties."

Veerle Helsen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234