Vrijdag 30/09/2022

Waar eet Robin Janssens?

'Ik ga zeer regelmatig op restaurant. In La Tourelle alleen al kun je me ongeveer drie à vier keer per week vinden. Dat is voor mij echt een tweede bureau geworden. Ik ga er zitten, plug mijn computer in en ben vertrokken. Het is ook recht tegenover mijn deur, dus dat is mooi meegenomen. Het is een Italiaans restaurant dat uitgebaat wordt door twee Toscaanse broers en ze hebben negentig verschillende pastagerechten op de kaart staan. Echt alle verschillende vormen en smaken die je je kunt voorstellen, serveren ze daar. Om het halfjaar trekken ze naar Venetië en brengen ze van daar verse pasta mee.

"Soms mag het voor mij weleens wat duurder zijn en dan is Le Millésime, een restaurant met mediterraanse keuken, perfect. Ook dat ligt vlak bij mijn huis en ik hou van de speciale inrichting: zeer barok met veel smeedijzer. Het is een restaurant dat drie verdiepingen beslaat en elke etage heeft zijn eigen sfeer. Je kunt er perfect overdag komen voor een lunch. Ze hebben er uitstekende salades en pasta's. 's Avonds kun je er terecht om uitgebreid te tafelen. Dan kies je het best voor de bovenste verdieping, met hele chique zetels, de beste cognac, de fijnste havanna-sigaren en een wijnkelder om u tegen te zeggen.

"Ook barok qua inrichting is La Meilleure Jeunesse. Dat is een heel lang, smal restaurant met in de zomer een gezellig maar klein terras. Je passeert eerst door een gordijn van dassen en komt dan in een ruimte met zeteltjes waar je nog iets kunt drinken. Daarachter ligt het eigenlijke restaurant. Er komen veel kunstenaars en mensen uit de tv-wereld. Wat de kaart betreft: die bevat voornamelijk gerechten uit de wereldkeuken, dus vrij gekruid en heel kleurrijk.

"Shanti is gevestigd in een huis met een lichtblauwe gevel en als je niet zou weten dat daar een restaurant is, dan zou het amper opvallen. Er hangt wel een bordje met 'cuisine artistique', en dat zegt eigenlijk alles. Het is een klein, vrij intiem restaurantje waar ze vegetarisch koken. Qua interieur doet het heel erg Arabisch aan, met veel spiegels en oosterse lampjes. Hun specialiteit is 'cuisine de la mer' maar ik kies meestal voor iets met een kokos-currysaus.

"Chez Fleur is een klassieker die hier al eerder vernoemd is maar het is echt zeer lekker. Het is een Vietnamees restaurant gespecialiseerd in de keuken van de streek rond de Mekong. Het is er bijzonder gezellig. De kok is ook al tien jaar lang dezelfde en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend."

La Tourelle

Generaal Jacqueslaan 48

1050 Brussel (Elsene)

02/647.13.62

Le Millésime

Eugène Cattoirstraat 5

1050 Brussel (Elsene)

02/649.82.62

La Meilleure Jeunesse

Dageraadstraat 58

1000 Brussel

02/640.23.94

Chez Fleur

Boondaalse steenweg 326

1050 Brussel (Elsene)

02/640.04.59

Shanti

Adolphe Buyllaan 68

1050 Brussel

(Elsene)

02/649.40.96

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234