Maandag 26/08/2019

Waar eet Mich Walschaerts?

"De Gentse Sleepstraat staat bekend voor de talrijke Turkse restaurants, maar ik weet er ook een heel lekkere Italiaan: Aperto Chiuso. Een kleine eetgelegenheid, heel gezellig ingericht, met zelfgemaakte pasta's op het menu. De uitbaters hebben het oude karakteristieke pand modern ingericht, een geslaagde combinatie. Een van mijn favoriete gerechten bij Aperto Chiuso is de pasta putanesca.

Je hebt er trouwens gezicht op de keuken, ook altijd gezellig. Het interieur van een restaurant is voor mij zeker een belangrijk criterium. Het klinkt misschien raar, maar ik bezoek liefst restaurants waar op de achtergrond geen muziek speelt. Geloof het of niet, maar ik ben geen fan van muziek en dineren doe ik liefst op een plaatsje waar het gewoon stil is. Eten en converseren, meer moet dat niet zijn. Als ik naar muziek wil luisteren, ga ik naar een concert, toch?

De Lieve in de Gentse Sint-Margrietstraat is nog zo'n authentiek adresje waar de uitbaters hun hart en ziel in steken. Bovendien is het eten zeer lekker, de steak is bijvoorbeeld een aanrader. Favoriete schotels of gerechten heb ik niet, meestal laat ik me leiden door de dagsuggesties. De Lieve is trouwens ook goedkoop. Dat is geen absolute vereiste, maar ik heb wel een hekel aan restaurants waar je het gevoel krijgt dat je bedrogen wordt. Het prijs-kwaliteitplaatje moet gevoelsmatig helemaal kloppen bij mij, in restaurants waar je veel geld geeft voor middelmatige kwaliteit zal je me niet snel terugzien. Pas op, ik bezoek ook de chiquere resto's, maar enkel als het eten de moeite waard is. Ik heb het liever simpel en lekker dan met veel poespas en middelmatig. De Aspendos in het Patershol is zo'n eenvoudig restaurantje waar je vriendelijk en vlot bediend wordt, zonder veel tierlantijntjes. Ze serveren een lekkere Turkse keuken, meestal kies ik de mezze-schotel.

Een voorbeeld van een iets duurder adresje is restaurant Nzet aan de Ottogracht in Gent. Achter de vreemde naam schuilt ook een vreemde betekenis - iets in de trant van 'Nooit Zal Een Teerling de toekomst veranderen', maar de correcte zin ontsnapt me nu. Het is een piepklein restaurantje dat wordt uitgebaat door een zeer sympathiek koppel: hij kookt en zij dient op. Op het menu staan onder meer lekkere wildgerechten. De Nzet bewaar ik voor speciale gelegenheden, zoals het tweejarig samenzijn dat mijn lief en ik binnenkort vieren.

Schaamteloos goedkoop is de Mimosa in Gent, een Marokkaans restaurant in de Kongostraat. Er hangt een ongelooflijk authentieke sfeer en de recente verbouwingen hebben daar gelukkig geen verandering in gebracht. Het lijkt wel of je echt in Marokko beland bent. Ik schat dat ik zo'n drietal keer per week op restaurant ga, en tijdens een tour onvermijdelijk bijna zeven dagen op zeven. Drie gangen zijn niet aan mij besteed, want ik ben geen dessertmens, geef mij maar een pousse-café."

Aperto Chiuso

Sleepstraat 82

9000 Gent

09/233.72.64

De Lieve

Sint-Margrietstraat 1

9000 GENT

09/223.29.47

NZET

Ottogracht 48

9000 GENT

09/225.62.22

Aspendos

Oudburg 11

9000 GENT

09/233.57.70

Mimosa

Kongostraat 2

9000 Gent 09/233.55.20

Acteur en zanger Mich Walschaerts (36) vormt samen met zijn broer Raf het cabaretduo Kommil Foo. Hun meest recente theatershow 'Spaak' werd onlangs in Nederland bekroond met de Poelifinario, een prijs die wordt toegekend aan het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het afgelopen seizoen. Eind november gaan ze weer touren, meer info op www.kommilfoo.be.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden