Maandag 22/07/2019

Waar eet Marc Germonprez?

'Ik ga toch wel bijna elke week uit eten. Ik ben opgegroeid in het restaurantwezen dus heel wat vrienden zitten in die wereld, en ik breng ze geregeld een bezoekje. Ik ga niet eten om te kijken hoe anderen het doen maar het is natuurlijk onvermijdelijk dat ik overal waar ik kom, wel iets oppik.

"Ik kom er niet elke week, want daarvoor is het er te duur, maar een paar keer per jaar ga ik naar de Sea Grill, het restaurant van het Radisson. Ik heb er zelf nog gewerkt en in mijn ogen is het een van de beste restaurants van België. Aangezien ik van de kust kom, ben ik sowieso een visliefhebber, en wat ze er daar mee doen, vind ik heel mooi. De keuken is er zeer interessant.

"Ook heel chique maar toch helemaal anders is Barbizon. Ook daar heb ik nog een tijdje in de keuken gestaan. Het is een zeer klassiek restaurant: een ouderwetse bediening met garçons die alles aan tafel brengen. Ze gebruiken ook uitsluitend echt zilver. Ik hou ervan om af en toe op die traditionele toer te gaan. Bovendien zijn mijn ouders bevriend met de eigenaars en daardoor komen we er wat vaker dan in de Sea Grill. We laten ons er altijd verrassen. Als we bellen om te reserveren, zeggen we ook meteen dat ze maar een menuutje moeten bereiden voor ons. Dat is altijd klasse.

"Een goede vriend van mij heeft sinds een jaar of drie een hotel-restaurant in Durbuy, Le Clos des Récollets. Een keer of drie, vier per jaar trek ik er een weekendje naartoe. Hij verwerkt veel vis in zijn gerechten maar focust ook op streekgebonden producten. Daarmee brengt hij een zeer verrassende keuken. Zo maakt hij ook zelf zijn pâté. Qua prijs is het ook een aanrader: zeer democratisch.

"De restaurants waar ik het meest kom, zijn die hier in Knokke. Als we met vrienden snel iets gaan eten, dan is dat bijna altijd in 't Kantientje. Dat is een mossel- en steakhuis en is hier een echt begrip. De mossels interesseren mij eigenlijk niet zo. Ik ga er voor een goed stukje vlees. Ze hebben een zeer beperkte kaart, maar ze werken met heel verse ingrediënten, de bediening is vlot.

"Ideaal om een hele avond naartoe te gaan, is La Sapinière. Dat is een bistro met de betere keuken: veel gerechten op basis van truffel maar wel heel eenvoudig bereid. Zo is er een heel lekkere pasta met truffel. Na het eten wordt de zaak omgetoverd in een leuk danscafé en kun je gewoon op de tafel staan dansen. Je weet wanneer je er binnenkomt maar niet wanneer je er buitengaat."

Sea Grill

Radisson SAS Hotel

Wolvengracht 47

1000 Brussel

02/219.28.29

Barbizon

Welriekende- dreef 95

3090 Overijse

02/657.04.62

Le Clos des Récollets

Rue de la Prévôte 9

6940 Durbuy

086/21.29.69

't Kantientje

Lippenslaan 103

8300 Knokke

050/60.54.11

La Sapinière

Oosthoekplein 7

8300 Knokke

050/60.22.71

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden