Donderdag 02/04/2020

Waar eet Luckas Vander Taelen?

'Ik hou helemaal niet van trendy restaurants. Geef mij maar de klassiekers die hun degelijkheid al hebben bewezen. Ik kom al meer dan twintig jaar in de Taverne du Passage, een zeer traditioneel restaurant met obers die er nog echt als garçons uitzien, een beetje zoals je ze in de Parijse brasserieën vindt. Ik ken de kaart ongeveer uit m'n hoofd, maar meestal neem ik een steak au poivre of de huisgemaakte garnaalkroketten die voorbeeldig goed zijn. En hun bordeauxhuiswijn is excellent en helemaal niet zo duur.'

'Meestal eet ik samen met mensen die ik voor mijn werk ontmoet. Ik vind het fijn te vergaderen in een ontspannen sfeer. Ons kantoor ligt niet zo ver van de Vismarkt en daar heb ik twee favoriete restaurants. La Marie-Joseph omdat het er rustig is en omdat je er alleen maar goede dingen krijgt. Prijzig, dat wel, maar topniveau. Ik ben gek van de schotel met sashimi, Japanse rauwe vis. Wat ik daar waardeer, is als je bijvoorbeeld tonijn vraagt, ze durven zeggen dat ze er geen hebben omdat de tonijn niet goed genoeg was. Dat maak je niet vaak mee in restaurants, meestal ligt er een voorraad in de diepvriezer klaar, maar daar is alles dagvers.'

'In Bij den Boer, aan de overkant, kom ik ook graag. Het ziet er een beetje uit als een café, maar het is er heel gezellig en hun traditionele bereidingen - de kabeljauw en de staartvis, bijvoorbeeld - zijn zeer lekker.'

'De meest creatieve chef met vis die ik ken, staat in de keuken van Le Vismet. Je kunt er blindelings de dagschotel nemen, die is zonder uitzondering altijd lekker en zeer betaalbaar. Ik hou ook van de sobere, maar aangename inrichting met kleine tafeltjes zonder te veel overdaad.'

'Waar ik ook graag kom, is La piazzetta dei Latini, dat is een typisch Italiaanse tavola calda. In het midden staat een groot buffet met uitstekende antipasti. Ik bekijk de kaart nooit, maar vraag chef Enzo altijd wat hij in huis heeft. En dat is altijd verschrikkelijk lekker. Je vindt er ook uitstekende wijnen.'

Lievelingsgerecht

'Een bord al dente gekookte spaghetti met behoorlijk wat olijfolie, look en een beetje tomaat.'

Eigen specialiteit

'Zie lievelingsgerecht, en ook: alle soorten pizza, met zelf bereid deeg, natuurlijk.'

Taverne du Passage

Koninginnegalerij 30

1000 Brussel

02/512.37.32

La Marie-Joseph

Brandhoutkaai 47-49

1000 Brussel

02/218.05.96

Bij den Boer

Baksteenkaai 50

1000 Brussel

02/512.61.22

Le Vismet

Sint-Katelijneplein 23

1000 Brussel

02/218.85.45

La piazzetta dei Latini

Sint-Katelijneplein 1a

1000 Brussel

02/502.50.30

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234