Zaterdag 07/12/2019

Waar eet Jasper Steverlinck?

Ik doe niets liever dan zitten peuzelen aan kreeft, met tussendoor veel tijd om te drinken

The House of Eliott

Jan Breydelstraat 36

9000 Gent

09/225.21.28

Patyntje

Gordunakaai 91

9000 Gent

09/222.32.73

Fin du Monde

Meerseniersstraat 3

9000 Gent

09/223.35.33

De Lieve

Sint-Margrietstraat 1

9000 Gent

09/223.29.47

"Ik lust beide. Maar op restaurant zal ik eerder vis bestellen, simpelweg omdat dat geen thuisgerecht is. Als je uit eten gaat, wil je toch dingen proeven die je thuis normaal niet eet?"

"Oei. Moeilijke vraag. Zoveel mogelijk. (lacht) Van alles wat. Een beetje vlees, een beetje vis. Ik zou niets willen missen en van alles nog een keer willen proeven. En een dessertje mag uiteraard niet ontbreken. Om het zo lang mogelijk te rekken. Ik ben nogal verzot op crème brûlée, dus geef me dat maar."

Jasper Steverlinck is zanger van de Belgische rockgroep Arid. Ze brachten dit jaar een nieuwe cd uit, 'All Things Come in Waves'. De groep speelt op verschillende zomerfestivals, waaronder de Gentse Feesten, Suikerrock, Maanrock en Genk on stage. Meer info op www.myspace.com/

aridcentral.

"Fin du Monde, in de buurt van de Vrijdagmarkt in Gent, is open tot 1 uur en dat komt mij goed uit. Je kan er erg laat binnenvallen en toch nog eten krijgen, dat is makkelijk na een optreden. De kaart is gevarieerd, van scampi's tot gebraad. Een van mijn lievelingsgerechten op hun kaart is fricandon. Of anders een suggestie van de dag, daar heb ik mij nog nooit aan mispakt. Het zit er meestal goed vol, met een gezellige drukte tot gevolg. In een restaurant mag voor mij best wat geroezemoes in de lucht hangen. Nog een troef van Fin du Monde is de wijnkaart. En de prijzen. Voor 30 euro kan je daar lekker gaan eten en drinken.

Iets duurder is restaurant The House of Eliott, ook in Gent, en mijn favoriet adres voor kreeft. Ik doe niets liever dan zitten peuzelen aan kreeft, met tussendoor veel tijd om te drinken. Iemand heeft me ooit aangeraden om daar kreeft te gaan proeven, en ik heb me dat nog niet beklaagd. Vraag me niet waarom, maar de kreeft smaakt daar subliem. Misschien omdat hij zo vers is? The House of Eliott staat bekend om die kreeft.

Naar het Patyntje in Gent ga ik dan weer voor de tutjespap, een typisch West-Vlaams voorgerecht: puree met garnalen en een gepocheerd ei. Superlekker!

Nog meer Vlaamse gerechten vind je bij eetcafé De Lieve. Voor een chic interieur moet je niet gaan, voor de sfeer des te meer. Het heeft de allure van een volkscafé, en het zit vol Gentenaars. Op de kaart staan klassiekers als biefstuk met friet, of stoemp met saucissen. Dat laatste is een van mijn favorieten. Ze maken de stoemp met alternatieve groenten, prei bijvoorbeeld. Zeker een aanrader. Ook hier is de kaart gevarieerd, want je kan er bijvoorbeeld ook roggenvleugel eten. De Lieve is dankzij mond-tot-mondreclame ontzettend populair geworden. Voor de prijs die je betaalt, krijg je héél veel terug.

Ik ben een dessertmens, maar ik let er wel mee op. Op restaurant laat ik me weleens verleiden tot een dessertje, maar in het dagelijks leven probeer ik dat te vermijden. Als ik me zou laten gaan, dan zou ik alle dagen een dessert nemen."

Veerle Helsen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234