Dinsdag 19/10/2021

Waar eet Hilde Van Mieghem?

"Me meenemen naar een goed restaurant, daar kan je me een ongelofelijk plezier mee doen. Ik geniet graag van eten, de smaken, de geuren. En dan liefst nog visrestaurants of vegetarische, want ik eet geen vlees. Een van mijn favorieten is het Antwerpse Dome Sur Mer, een bijrestaurant van Dome. Een zeer pure keuken, gespecialiseerd in visgerechten en beter betaalbaar dan Dome. Het interieur is eerder modern ingericht. Een van de muren is een gigantisch aquarium."

"Maar eigenlijk is voor mij het interieur van een restaurant niet echt belangrijk. Het is vooral de gezelligheid die telt. Té chic hoeft zeker niet, dan voel ik me niet echt op mijn gemak. Bij O'Tagine in Antwerpen ben ik dat wel, ik hou ook van de authentiek Marokkaanse inrichting. Je blijft er wel even op je honger zitten, maar ze hebben fantastische vegetarische tajines, zoals de couscous met groenten. Mag ik ook een leuk adresje in het buitenland aanwijzen? Chez Mimi, in het Noord-Franse Audresselles. Daar hebben ze het hele restaurant volgezet met afschuwelijke pierrotbeeldjes. Maar de inrichting blijft bescheiden, met een ouderwetse look. En het eten is er lekker. Geef mij maar een pure en eenvoudige keuken. Ik wil zien en proeven wat ik eet. Ik ben niet te vinden voor gerechten waarbij je uren kan blijven gissen naar de herkomst van de smaak. Daarom ben ik ook liefhebber van de Japanse en Italiaanse keuken, waar elk ingrediënt tot zijn recht komt. Mijn absolute favoriet is Izumi, het beste Japanse restaurant in Antwerpen. Daar serveren ze inktvis met verse zee-egel, een kwarteleitje, sojasaus, zeewier en wat wasabi. Hemels! Bovendien is Japans eten met die stokjes altijd sensueel. Wat Italiaans betreft, heb ik echt een mooie ervaring gehad in de schitterende streek van Cinque Terre. In het plaatsje Corniglia is er de trattoria La Laterna, een familiale keuken die traditionele gerechten klaarmaakt. Elke avond verse vis. Je hebt er uitzicht op de zee waar die ochtend de vissers jouw avondeten aan het vangen waren. Heerlijk."

"Vis is niet goedkoop, dat klopt. Maar geld speelt niet zo'n rol. Niet dat ik het uit ramen en deuren gooi, maar aan lekker eten is het goed besteed. Behalve bij zakenlunches. Wat een zonde van het geld en het eten! Op zo'n moment ben ik te veel bezig met zaken om te kunnen genieten. Laat staan dat ik achteraf nog weet wat ik precies heb gegeten. Ik ben best wel veeleisend als het op eten aankomt, ook op de presentatie. Als ik thuis kook, presenteer ik alles in schaaltjes in plaats van gewoon de pot op tafel te ploffen. De extra afwas neem ik er wel bij. Ook diep ik het pure van de ingrediënten graag uit. Zo heb ik onlangs lessen gevolgd in macrobiotisch koken. Puur en basic, that's me."

Dome sur mer

Arendstraat 1

2018 Antwerpen

03/281.74.33

Izumi

Beeldhouwersstraat 44

2000 Antwerpen

03/216.13.79

Chez Mimi

90 Rue Accary

62164

Audresselles

0033-03/21.32.94.00

O'Tagine

Leopold de Waelstraat 20

2000 Antwerpen

03/237.06.19

La Laterna

Corniglia, één van de vijf dorpen van

Cinque Terre, Italië

Regisseur Hilde Van Mieghem lanceerde zopas haar nieuwste film: 'Dennis van Rita', over een 26-jarige zwakbegaafde jongen die na een gevangenisstraf terugkeert naar huis.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234