Donderdag 28/10/2021

Waar eet Francesca Vanthielen

"Ik kook zelf ontzettend graag. Dat is echt een van mijn hobby's maar ik vind het niet leuk om voor mij alleen te koken. Dus ga ik geregeld uit eten. Meestal is dat privé. Voor mijn werk ga ik zelden op restaurant. Al is er de jaarlijkse uitstap van de VTM-presentatrices naar Bruneau. Dat is natuurlijk de absolute top. Dan ben ik echt in de wolken. Bruneau is dan ook geen restaurant waar je maandelijks eens langsgaat.

"Ik woon in Leuven en mijn favoriete adresje daar is de Boardroom. Dat bestaat nu ongeveer anderhalf jaar en de kok, Jeroen Meus, heeft ook meegedaan in het televisieprogramma Aan tafel. Ondertussen is hij een vriend geworden. Ik vind het echt the place to be. De kaart wisselt er om de zes weken en je kunt alle schotels als voorgerecht of als hoofdgerecht nemen. Als je wilt, dan neem je gewoon twee of drie voorgerechten na elkaar. De keuken is er overigens heel origineel.

"Ik ben dol op de oosterse keuken. Thais is een van mijn lievelingen maar ik heb niet echt een favoriet restaurant. Dat is wel het geval bij Japans. In Leuven is er geen sushirestaurant maar in Brussel ga ik geregeld naar Takesushi. Ik ga echt Japans eten voor de sushi. Tepanyaki en zo is allemaal niet aan mij besteed. Het is wel lekker maar de rauwe vis draagt toch mijn voorkeur weg.

"Ik was tot voor kort nog maar een keer naar Tanuki geweest, een Japanner in Brugge. Heel lekker, maar wegens de ligging niet echt praktisch. Momenteel huur ik echter een appartement in Brugge omdat ik meewerk aan de verfilming van een roman van Pieter Aspe, die daar plaatsvindt. Sindsdien ben ik er al een paar keer terug geweest en het is er zalig. Hoewel ik bij 'gewone' restaurants een sfeervolle inrichting belangrijk vind, is dat bij een Japans restaurant absoluut niet het geval. Ze zijn meestal ook helemaal niet gezellig maar dat deert mij niet. Ik ga er echt voor het eten.

"Om de zoveel tijd ga ik samen met mijn zus en mijn ouders eten. Ze gaan steevast in 't Klein genoegen in Hasselt. Wij klagen daar wel eens over. Zo van: 'ma, pa, er zijn nog andere restaurants', maar eigenlijk is het daar heel lekker. Ze brengen een vrij traditionele keuken maar op een creatieve manier en het menu verandert er regelmatig."

Bruneau

Broustinlaan 73-75

1083 Ganshoren

02/421.70.70

Boardroom

Jules Vandenbemptlaan 6

3001 Heverlee

016/31.44.55

Takesushi

Karel de Grotelaan 21

1000 Brussel

02/230.56.27

Tanuki

Oude Gentweg 1

8000 Brugge

050/34.75.12

't Klein genoegen

Raamstraat 3

3500 Hasselt

011/22.57.03

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234