Zaterdag 24/08/2019

'Vrouwen gooien baby's naar mij'

Cult. vraagt iemand een hele week lang naar zijn voorkeuren en bizarre trekjes. Deze week: Bartel Van Riet, de favoriete tuinman van vrouwelijk Vlaanderen die in het VIER-programma Ons eerste huis zijn nut als doe-het-zelver bewijst. Vandaag heeft hij het over de media.

Wat is het eerste medium dat u raadpleegt?

"De radio."

Van welk medium zou u zwaar moeten afkicken?

"Dat zal ook radio zijn. Niet alleen 's ochtends, maar ook wanneer we in de tuin bezig zijn, staat de radio altijd aan. De muziek bepaalt dan meestal het werktempo.

"Mijn smartphone zou ik dan weer niet missen. Ik denk soms met weemoed terug aan de tijd toen er alleen vaste telefoons waren en een afspraak nog een afspraak was. WhatsApp is nog zoiets. Plots ben je toegevoegd aan 86 groepen met 106 volgers die allemaal hun zeg willen doen over een bepaald onderwerp dat dan helemaal in het begin van die groepsconversatie staat. Dat leidt tot de meest vage communicatie ever. Ik doe de moeite zelfs niet om de gesprekken te lezen. Ik ga ervan uit dat ze me wel zullen bellen als het echt belangrijk is."

Hoeveel Twitter-volgers hebt u?

"Geen flauw idee. Ik heb ooit een account aangemaakt, omdat dat toen zo hoorde, maar het is al heel lang geleden dat ik heb ingelogd."

Wat was u laatste tweet of Facebook-update?

"Die tweet is dus al heel lang geleden, maar de laatste Facebook-update zal met de start van Ons eerste huis te maken hebben. Ook met Facebook ben ik niet zo heel hard bezig. Voor mij is het vooral een fotoboek. Ik vind het leuk om foto's van anderen en mezelf te herbekijken. Ook om verjaardagen te onthouden, is het heel handig. Ik krijg een melding wanneer een van mijn vrienden jarig is, en zodra je een paar honderd Facebook-vrienden hebt, is dat bijna dagelijks het geval. Dus ik passeer ongeveer elke dag eens op de site."

Wat is uw meest beschamende mediamoment?

"Ik ben iemand die zich niet snel geneert, dus ik kan me er niet meteen een herinneren. Al zullen andere mensen daar ongetwijfeld anders over denken."

Wordt u vaak en graag herkend?

"Ik word vaak herkend. Soms is dat storend, soms is dat oké. Kinderen mogen me altijd alles vragen, maar ik word gek van ouders die hun kinderen letterlijk naar voren duwen om mij iets te vragen. Ooit heeft een vrouw een baby in mijn armen gegooid vanop - ik overdrijf niet - een meter afstand. Je maakt echt wel wat mee."

Welke acteur/actrice/ tv-figuur werkt altijd op uw lachspieren?

"Ik moet heel erg lachen met de jury van De slimste mens. Jeroom en Philippe Geubels vind ik hilarisch. Ik kan ook lachen met Maaike Cafmeyer, dat vind ik een absolute topvrouw."

En op uw zenuwen?

"Ik laat het zo ver niet komen. Ik denk na over wat ik wil zien, zodat ik zaken waaraan ik me zou kunnen ergeren, vermijd."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden