Maandag 05/12/2022

Vraag om onderzoek racisme uitzendarbeid

Brussel l 'Racisme en discriminatie zijn in de sector van de uitzendarbeid schering en inslag' Dat stelt de interculturele organisatie Kif Kif, die met aandrang vraagt om een parlementaire onderzoekscommissie.

Door Ward Daenen

Spirit steunt het voorstel van Kif Kif. De partij zal nog deze week een voorstel tot oprichting van zo'n commissie indienen binnen het Vlaams Parlement.

De commissie moet nagaan in welke mate ondernemingen systematisch ondertekende charters en afspraken overtreden. Volgens coördinator Dany Neudt van Kif Kif zijn discriminatie en racisme immers geen marginaal fenomeen, maar een groot maatschappelijk probleem bij de tewerkstelling in ons land. "Uit tal van getuigenissen blijkt dat in de sector nog steeds codes worden gebruikt om aan te geven dat de klant enkel blanke autochtonen in dienst wil nemen. Discriminerende orders worden doorgaans mondeling doorgegeven, zodat er geen fysieke bewijzen zijn. Precies omdat het mechanisme zo subtiel te werk gaat, kan het alleen via getuigenissen worden blootgelegd."

De eis tot parlementair onderzoek maakt deel uit van een vijfpuntennoodplan, waarin Kif Kif ook pleit voor een interne zwarte lijst in de uitzendsector. Daarop moeten bedrijven worden geplaatst die systematisch allochtone kandidaten weigeren. Verder wil het platform dat overheidscontracten enkel kunnen worden toegekend aan bedrijven die voldoen aan minimale standaarden op het vlak van diversiteit. Kif Kif pleit ook opnieuw voor 'proactieve sociale inspecties', zeg maar praktijktests. Ten slotte moet een wetenschappelijk kenniscentrum over racisme en discriminatie worden opgericht.

Het voorstel voor dit noodplan komt er na de onthullingen over Deutsche Bank in deze krant. In die affaire , waarbij Kif Kif een mail van een uitzendkantoor in handen kreeg waarin gewaarschuwd wordt dat de financiële instelling "geen exotisch" personeel wenst, schuiven de betrokken partijen inmiddels elkaar de schuld in de schoenen. Na een interne audit komt de bank tot de conclusie dat er bij de aanwerving van personeel nooit gevraagd is om te discrimineren.

Volgens Deutsche Bank heeft het betrokken uitzendkantoor, MailProfs, toegegeven dat de fout bij hen ligt. Het kantoor, met hoofdzetel in het Nederlandse Wateringen, spreekt dat evenwel tegen: "Ons eigen onderzoek loopt nog. Er is niets toegegeven of bekendgemaakt."

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234