nieuws

Voor 100.000 euro kan u naar wrak van Titanic gaan kijken

3 Een conceptfoto, zo zou het er dus ongeveer moeten uitzien. © OceanGate

Er hebben wellicht meer mensen op de maan gewandeld dan het wrak van de Titanic van dichtbij gezien. Maar daar kan verandering in komen, meldt de Britse krant 'Daily Mirror'.

3 De speciale duikboot die u naar de immense diepte zal brengen. © OceanGate

Tijdens zijn maidenreis verging het "onzinkbare" luxeschip in de nacht van 14 op 15 april 1912 uit de kust van het Canadese Newfoundland na een aanvaring met een ijsberg. Het wrak werd pas in 1985 teruggevonden, maar niet geborgen.

Touroperator Blue Marble Private wil vanaf volgend jaar gegadigden de mogelijkheid geven om voor 100.000 euro naar de overblijfselen van het schip te gaan kijken, voor het te laat is. Dat zal gebeuren op 4.000 meter onder het oppervlak van de Atlantische Oceaan, in een speciaal ontworpen duikboot.

De onderzeeër zal negen deelnemers tegelijk kunnen meevoeren. Vanuit Newfoundland zullen ze per helikopter naar een jacht gevlogen worden die in de buurt van de Titanic drijft. Twee dagen later volgt de spannende ontdekkingstocht: de duik naar de immense diepte zal in gezelschap van oceaanexperts zowat vijf uur duren. Het dek van het schip en enkele 'trekpleisters' -zoals de beroemde trap- zullen van dichtbij gezien kunnen worden. De hele 'reis' zal acht dagen duren.

3 © OceanGate

nieuws

cult