Zondag 11/04/2021

Assassin's Creed

Volgende 'Assassin's Creed' speelt zich af in Victoriaans Londen

null Beeld Ubisoft
Beeld Ubisoft

'Assassin's Creed: Victory', de volgende aflevering van de bekende reeks historische avonturengames die wellicht volgend najaar verschijnt, speelt zich af in het Londen van de negentiende eeuw. Kotaku vernam dat dankzij een video die leden van het ontwikkelingsteam naar de videogamesite hadden gelekt. Uitgever Ubisoft bevestigde dat de game inderdaad in productie is.

Het beeld van de eenzame, over de daken van een wereldstad uitkijkende Assassijn met de kap over het hoofd, dat we ondertussen al uit acht 'Assassin's Creed'-games kennen, keert wellicht volgend jaar voor de negende keer terug in 'Assassin's Creed: Victory', een nieuwe aflevering van de reeks die momenteel wordt ontwikkeld door een team van uitgever Ubisoft in de Canadese stad Québec. Videogamesite Kotaku, die eerder dit jaar ook al het nieuws van 'Assassin's Creed: Unity' en 'Assassin's Creed: Rogue' bracht voordat Ubisoft zelf de twee games aankondigde, kreeg een gelekte, zeven minuten durende video met "target gameplay footage" te zien, wellicht gepuurd uit een klein stukje van de game dat volledig is afgewerkt voor interne publicitaire doeleinden, en waarin alle nieuwe gameplaytruken in de game worden getoond. Ubisoft reageerde aan alle videogamepublicaties met een mededeling dat het niet blij is met het lek, maar geeft in datzelfde bericht toe dat het inderdaad aan de ontwikkeling van deze game bezig is.

null Beeld Ubisoft
Beeld Ubisoft

De historische setting van de game is deze keer Londen in het Victoriaanse tijdperk, een periode uit het laatste driekwart van de negentiende eeuw waarin de wereld relatief weinig oorlogen zag, en vooral de Britse samenleving een tijd van voorheen ongeziene economische welvaart en culturele groei meemaakte. Dit was het tijdperk van Charles Dickens, Arthur Conan Doyle en Charlotte Brontë. Maar ook dat van de industriële revolutie, zoals je ziet aan de rokende schouwpijpen in het screenshot bovenaan. Die bracht een aantal technologische vernieuwingen met zich mee, maar dus ook opkomende sociale onrust door een nieuwe kloof tussen rijke industriëlen en arme arbeiders. Ongetwijfeld, maar dat speculeren we zelf maar, zal die strijd zeker tegen het einde van het tijdperk een rol gaan spelen in het verhaal van de game: de scenaristen van de 'Assassin's Creed'-reeks hebben tot nu toe hun verhaal altijd in een historisch conflict ingepast.

null Beeld Ubisoft
Beeld Ubisoft

Welke plaats de game moet krijgen in de bredere 'Assassin's Creed'-reeks blijft nog maar de vraag. De Assassijn uit de beelden zou Arno Dorian kunnen zijn, het hoofdpersonage uit 'Assassin's Creed: Unity', maar die zou te oud zijn om nog tijdens de volle industriële revolutie nog op daken te klauteren, zoals de beelden suggereren. Hoogstwaarschijnlijk wordt het dus een nieuwe protagonist. Ook interessant wordt welke plaats de makers deze game in hun inmiddels al negen afleveringen overspannende raamvertelling gaan geven. De in de derde kruistocht gesitueerde originele 'Assassin's Creed' werd vier jaar later met aflevering 'Revelations' gelinkt aan de 'Assassin's Creed II'-trilogie (met naast 'Assassin's Creed II' ook 'Brotherhood' en 'Revelations'), en met 'Assassin's Creed III' werd er in 2012 een nieuwe cyclus aangeboord die ook de afleveringen van vorig jaar overspande: 'Unity', dat met zijn Parijse setting volledig los leek te staan van de voorgaande, zich op het Amerikaanse continent afspelende episodes, werd aan het slot van 'Rogue' toch ingepast in het verhaal van die 'revolutionaire' saga. Of 'Victory' (voor zover dat al geen voorlopige codenaam is) nog een verderzetting is van die tweede cyclus of een nieuwe begint, zullen we moeten afwachten.

null Beeld Ubisoft
Beeld Ubisoft
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234