Donderdag 28/05/2020

Volg de gids

Wie een gidsenopleiding volgt, krijgt weliswaar een certificaat van Toerisme Vlaanderen, maar daar houdt het ook mee op (DM 4/9). De toeristische diensten van de steden nemen nog maar met mondjesmaat nieuwe gidsen aan. In de zogenaamde gidsenpools wordt vaak een corporatistische houding aangenomen die de instroom van nieuwelingen eerder intoomt. Daarboven hanteren heel wat musea, waaronder het MAS en het Red Star Line Museum, een eigen aanwervings- en opleidingsbeleid, waarin het kunnen voorleggen van een certificaat van Toerisme Vlaanderen eerder een belemmering dan een aanbeveling vormt.

Marcel Schoeters, Antwerpen

Stem niet voor je land, maar voor Europa (1)

Ik vrees dat het pleidooi van Daniel Cohn-Bendit voor een meer geïntegreerd Europees beleid parels voor de zwijnen zal zijn (DM 4/9). We leven nu eenmaal in een landsdeel waar de splitsinglogica hoogtij viert. Flaminganten zijn niet eens in staat om een gezamenlijk beleid met Franstaligen uit te stippelen, laat staan dat je hen zou vragen om met Zweden, Polen en Spanjaarden een gezamenlijke visie uit te werken.

Gerard van Rooijen, via de website

Stem niet voor je land, maar voor Europa (2)

Wat een vreemd pleidooi voor globalisering. Net alsof dat in Europa niet de deur heeft opengezet voor de vrije markt en de neoliberale spiraal waarin in plaats van het 'beste' uit de landen alles wordt terug gebracht op het 'laagste'. Zolang de eenmaking van Europa niet eerst wordt ondersteund met keiharde sociale wetten, zodat de excessen van die vrije markt worden aangepakt, hoeft voor mij Europa niet meer.

Steven Lambrecht, via de website

Royale soap (1)

Dom van voormalig koning Albert om het vaderschap te ontkennen. Door een DNA-onderzoek te aanvaarden zou hij kunnen bewijzen dat Delphine liegt. Bij weigering zullen velen hem toch als de vader aanzien. Hij lokt deze conclusie nu zelf uit.

Willy Degheldere, Brugge

Royale soap (2)

Met belangstelling las ik het standpunt van Steven Samyn (DM 4/9). Als (dat is niet zeker) Albert de vader is, moet hij haar erkennen als kind. Een andere houding is moreel onaanvaardbaar. Maar koning Filip mag voor de houding van zijn vader (indien deze foutief zou hebben gehandeld) niet veroordeeld worden. Ieder heeft recht op een behandeling volgens zijn eigen verdiensten, onafgezien wat zijn ouders, broers, zussen en nonkels doen.

Ann Van Nieuwenhove, via de website

Afscheidspremie

De secretaris van onze school ging na 35 jaar op pensioen. Hij kreeg van de inrichtende macht 50 euro als afscheidspremie. Daarop trakteerde hij zijn collega's op een spaghetti in zijn favoriete kroeg, wat hem 160 euro kostte.

F. van Damme, Gent

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234