Donderdag 09/12/2021

Voedingssector slaat alarm over eiertekort

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

De kans dat u binnenkort meer moet betalen voor uw opwarmlasagne of croissant is reëel. Dat bericht De Tijd vandaag. De Belgische voedingsbedrijven kampen door de fipronilcrisis met een tekort aan eieren. Daardoor ligt de eierprijs dubbel zo hoog als normaal.

Onder andere La Lorraine, dat bakkers belevert, en Continental Foods, dat de sauzen van Devos & Lemmens maakt, melden dat ze hun kosten zien oplopen. "We zijn van plan om de kosten door te rekenen. Er lopen gesprekken met onze klanten", zegt La Lorraine-CEO Guido Vanherpe in De Tijd. Vooral de industrie wordt getroffen door de hoge eierprijs. Eieren die van de boer naar de winkel gaan hebben er minder last van.

Voor bedrijven die eieren breken en ze in vloeibare of poedervorm doorverkopen, is de situatie nog penibeler. "We kunnen niet genoeg eieren leveren aan onze klanten", zegt Johan Van Bosch, algemeen secretaris van de Unie van de Belgische Eiproductie. "We willen overmacht inroepen om de bestaande contracten met de voedingsnijverheid op te schorten."

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234