Woensdag 24/07/2019

Vlaamse regering neemt voorzorgen voor de nacht

Beeld PHOTO_NEWS

Terwijl de toestand op de Vlaamse niet-bevaarbare waterlopen gestabiliseerd is, zetten alle bevoegde diensten zich in om het water via de bevaarbare waterlopen zo vlot mogelijk af te voeren. Het wordt vooral uitkijken naar 1.40 uur voor de Beneden-Schelde en de Leiestreek en om middernacht voor de Denderstreek.

Dat verklaarde Vlaams minister-president Kris Peeters na afloop van een vergadering met minister Joke Schauvliege, die de niet-bevaaredbare waterlopen onder haar bevoegdheden heeft, en Hilde Crevits, bevoegd voor de bevaarbare waterwegen.

Wachtbekkens
Wat de niet-bevaarbare waterwegen betreft, lijkt de toestand gestabiliseerd. Ondanks de plaatselijke ellende zoals in Londerzeel, ziet het er naar uit dat de toestand niet zal verslechteren. Het systeem van de wachtbekkens heeft vrij goed gefunctioneerd, hoewel het systeem niet alles heeft kunnen opvangen, stelde de minister-president vast.

Wat de bevaarbare waterwegen betreft, moet rekening gehouden worden met het water dat enerzijds van de niet-bevaarbare waterwegen komt en anderzijds het water dat van Wallonië afkomstig is. De volgende uren is de regulering via de sluizen naar de Schelde en de Rupel van groot belang, aldus nog Kris Peeters. (belga/edp)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden