tv-tips

Vijf tips voor een geslaagde tv-avond

1 Bruce Willis als John McClane (links), Jai Courtney als zijn zoon Jack (midden) en Sebastian Koch als Komarov in een scène uit de film "A Good Day to Die Hard”. © AP

Zondagavond: het ideale moment om nog even uit te blazen voordat de drukke werkweek zich weer op gang trapt. Met deze tv-tips zit u goed. Een volledige tv-overzicht vindt u hier.

Die Hard 4.0

Vierde film in de Die Hard-filmreeks waarin Bruce Willis het als held-tegen-wil-en-dank John McClane opnieuw moet opnemen tegen een bende terroristen. Dat betekent zoals vanouds weer heel wat uitzinnige stunts en een schroeiend tempo.

Om 20.35 uur op VTM.

VPRO Tegenlicht

We zagen in eigen land al dat jongeren zich mobiliseren voor het klimaat. Maar ook op andere vlakken roeren millennials zich. In deze reportage spreken jonge denkers zich fundamenteel uit tegen de golf van populisme in Europa.

Om 21.05 uur op NPO 2.

Over the Limit

Pools-Duits-Fins-Franse documentaire (2017) van Marta Prus over de Russische topgymnaste Margarita Mamun, en de fysieke en psychologische uitputtingsslag van het Russische trainingssysteem.

Om 21.50 uur op Canvas.

Wim Helsen: Er wordt naar U geluisterd

Vijfde en meest recente voorstelling van Wim Helsen, die is opgebouwd rond een begrafenisdienst. Naar goede gewoonte stapelt hij de absurditeiten, versprekingen en ongemakkelijke situaties ook dit keer op.

Om 22.15 uur op NPO 3

Not Fade Away

The Sopranos-bedenker David Chase maakte zijn regiedebuut in 2012 met deze gesmaakte en deels autobiografische muziekfilm over enkele vrienden die een rockgroep willen oprichten. De film laat zich bestempelen als een coming-of-age-karakterstudie met een fantastische soundtrack (met o.a. The Rolling Stones, Van Morrison, Bob Dylan en James Brown). James Gandolfini duikt ook op als de vader van het hoofdpersonage.

Om 22.10 uur op CAZ.

.

cult

zine