Maandag 01/03/2021

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Verwerk je restjes van de feestdagen in dit gezonde low-waste stoofpotje

Heb je na de feestdagen nog wat groenten, kruiden en bier in huis? Gooi alles samen de pot in, werk af met een verse pesto en tada: post-party comfortfood op je bord. Niks hoeft de vuilbak in en jij hebt een portie vitamines binnen. Win-win!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 kleine broccoli, in roosjes (stronk bewaren)
1 ui, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
500 g krieltjes, gehalveerd
150 g wortelen, in kleine reepjes
200 g kastanjechampignons, gehalveerd
100 g selder, in blokjes
2 el peterselie, fijngehakt
handvol basilicumblaadjes
1/2 citroen, geperst
40 g pijnboompitten
30 g geraspte Parmigiano Reggiano
1 el tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
2 tl bruine suiker
1 el gedroogde tijm
2 à 3 el bloem
1 flesje Archivist
250 ml water
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het :

1. Fruit de ui met 2 teentjes look in olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak even mee. Voeg het water, het bier, de tijm, de suiker en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
2. Voeg de krieltjes, de wortelen, de champignons en de selder toe en laat 45 minuten op een zacht vuur sudderen. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog eens 10 minuten koken.
3. Kook ondertussen de broccolistronk gaar in licht gezouten water. Giet af en snijd ze in stukken. Doe de stukken samen met het resterende teentje look, het citroensap, de basilicum, de pijnboompitten, de Parmigiano Reggiano en een scheutje olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
4. Schep het stoofpotje in de borden en werk af met een lepel broccolipesto en de peterselie.

Verstip: Bewaar champignons in de koelkast in een papieren zak. Zo zijn ze 3 dagen houdbaar. 

Fan van stoofpotjes? Probeer dan zeker ook dit stoofpotje met konijn en bier

null Beeld Lidl
Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234