Zondag 16/06/2019

Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van de Persgroep. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Vergeet fishsticks uit de diepvries: maak ze zelf met verse tartaarsaus

Er is niks lekkerder dan een grote portie fishsticks met je favoriete puree. Wat denk je ervan om ze zelf te maken? Het is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder, omdat je zelf zoveel kan experimenteren als je wilt.

Wat heb je nodig:
500 g witte vis (bv kabeljauw of pangasius)
2 eiwitten
100 g paneermeel
1 el fijngehakte peterselie
boter
bloem
zonnebloemolie
peper en zout

Voor de tartaarsaus:
1 hardgekookt eitje
1 sjalot, fijngesnipperd
2 kleine augurken, fijngehakt
1 el kappertjes
3 el mayonaise
1 el platte peterselie, fijngehakt

Zo maak je het:
Stap 1: Snij de vis in reepjes. Kruid met peper en zout. Klop de eiwitten los met wat zonnebloemolie. Meng de peterselie door het paneermeel.
Stap 2: Haal de stukjes vis door wat bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het paneermeel.
Stap 3: Maak de saus. Plet het hardgekookte ei en voeg de resterende ingrediënten toe.
Stap 4: Bak de fishsticks in een klontje boter en een scheutje zonnebloemolie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de fishsticks met de tartaarsaus.

Tip: Je kan er je favoriete puree bij geven en als hoofdgerecht serveren.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden