Dinsdag 06/12/2022

Vastgoedcertificaat > Verkoop Plejaden levert belegger weinig op

Een Brusselse hotelgroep heeft 6,25 miljoen euro geboden voor het certificaatgebouw Plejaden. KBC geeft de identiteit van de koper niet vrij, maar allicht gaat het om Halfon. Dat zou van het gebouw in Sint-Lambrechts-Woluwe een hotel willen maken.

Het bod werd gedaan tijdens een openbare zitdag op 29 mei. Als binnen vijftien dagen geen hoger tegenbod komt, is het gebouw toegewezen en krijgen de certificaathouders tussen 60,40 en 63,50 euro per certificaat.

De openbare verkoop bracht minder op dan enkele biedingen die KBC vorig jaar ontving. De Scandinavische groep Terrum bood 7,5 miljoen, maar KBC verwierp het bod omdat ODE Holding met een nog hoger maar onzekerder, bod kwam (8 miljoen). ODE slikte het bod uiteindelijk in.

Plejaden trok in 1997 tegen 250 euro naar de beurs. De voorbije zes jaar stond het gebouw in Sint-Lambrechts-Woluwe volledig leeg na het vertrek van Mobistar.

Energie > Bouwaanvraag windmolens in Oostende

Een projectontwikkelaar heeft een aanvraag ingediend voor de bouw van drie windmolens op de oostelijke strekdam van de Oostendse haven. Die dam is nog in aanbouw en zou volgens de initiatiefnemers geschikt zijn om windmolens op te plaatsen. Het project is een samenwerking van de nv in oprichting Alternative Green van Luc van Marcke en het architectenbureau Que Mas. 'We hebben al ervaring in Wallonië met drie windmolens en nog zes goedgekeurde projecten", zegt van Marcke. Hij verwacht dat nog dit jaar een concessie wordt uitgeschreven.

Limburg > LRM boekt 27 miljoen euro winst

De Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) heeft vorig jaar een bedrijfswinst van 27 miljoen euro gerealiseerd. Vooral de afdeling bedrijfsfinanciering deed het goed. Het totale investeringsbedrag bedroeg 10,2 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van LRM. De aandachtspunten in 2007 waren de verkoop van de voormalige mijnsite Genk-Waterschei van 95 hectare aan de stad Genk en de intentieverklaring met de stad Lommel over de ontwikkeling van 240 hectare industriegronden.

Telematica > Nieuwe aandeelhouders voor Transics uit Ieper

Bij de Ieperse telematicagroep Transics zijn er verschuivingen in de aandeelhoudersstructuur. De private-equitygroep Carlyle verzilvert een deel van zijn belang en de free float wordt verhoogd. Tot gisteren was Carlyle nog de meerderheidsaandeelhouder met een belang van 42,5 procent.

Parcom Quoted Equity, een onderdeel van ING-dochter Parcom Capital, wordt met een belang van 16,5 procent een nieuwe referentieaandeelhouder. Parcom koopt een deel van het belang van medestichter Ludwig Lemenu en neemt ook een deel van het belang van Carlyle over. "Parcom volgde ons al een tijd met meer dan gewone belangstelling", zegt gedelegeerd bestuurder Walter Mastelinck. "Het fonds steunt onze expansiestrategie." Parcom verbindt zich ertoe zijn aandelen zeker zes maanden te houden.

Met een tweede operatie wil Transics de free float, tot gisteren 32,5 procent, verhogen. Carlyle, Lemenu en Mastelinck verkopen een deel van hun participatie via een private plaatsing bij institutionele beleggers. Dat proces wordt vandaag afgerond.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234