Maandag 26/10/2020

Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Vanavond eten we....taart! (hartige taart, dat wel)

Waarom geen taart als hoofdgerecht? Met deze uientaart kan het! De uien worden zacht van smaak in de oven, zelfs een beetje zoet. Heerlijk bij kippenbrochetten.

Wat heb je nodig:
- 4 kippenbrochettes
- 10 g boter
- 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
- 60 g Gruyère kaas
- 5 rode uien
- 4 el azijn
- 2 el rietsuiker
- 6 el olijfolie extra vierge
- 4 eieren
- 125 ml room
- 3 el gehakte peterselie
- 3 el tijmblaadjes
- 200 g geitenkaas
- gemengde sla
- peper en zout

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 190°C. Roer de olijfolie, azijn en suiker door elkaar. Giet in een pannetje en warm op.
Stap 2: Snij de uien in ringen en doe bij het azijnmengsel. Laat 15 minuten inkoken.
Stap 3: Kluts de eieren met de room en de peterselie en kruid met peper en zout.
Stap 4: Beboter een ronde bakvorm met de helft van de boter en leg er het deeg in. Druk lichtjes aan. Prik het deeg in met een vork.
Stap 5: Bestrooi de deegbodem met de Gruyère . Verdeel er de uien over en brokkel er de geitenkaas over. Giet er het eimengsel in en bestrooi met de tijmblaadjes.
Stap 6: Zet de taart 30 minuten in de oven.
Stap 7: Bak ondertussen de kippenbrochetten in de resterende boter goudbruin. Serveer elke brochette met een stukje uientaart en wat groene sla.

Tip: Restje uientaart over? Neem mee als lunch voor op het werk. Ook koud smaakt hij erg lekker.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.


De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234