Woensdag 17/07/2019

Binnenland

Vakbonden bpost staken vanaf 7 november

Archiefbeeld van een staking bij bpost. Beeld Photonews

De vakbonden bij bpost gaan vanaf 7 november staken. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. De staking zou al zeker tot 12 november duren, telkens in een andere afdeling.

Volgens Jean-Pierre Nyns van ACOD Post sprak CEO Koen Van Gerven dinsdag het personeel van bpost toe. “Na deze communicatie is het duidelijk dat hij niet bereid is om constructief op de laatste waarschuwing van het gemeenschappelijk vakbondsfront in te gaan. Deze communicatie heeft de gemoederen bij het personeel alleen nog maar verhit”, zegt Nyns. De vakbondsman wijst enerzijds op het nijpend tekort aan personeel voor de postbedeling en anderzijds de dreiging van nieuwe besparingen. “In tegenstelling tot wat Van Gerven ooit zelf beweerde -dat we het eindpunt van de besparingen hadden bereikt- kondigt hij toch nieuwe besparingen aan”, zegt Nyns in het VRT-radiojournaal.

De stakingsbereidheid is volgens de bonden groot. “Daarom dat het gemeenschappelijk vakbondsfront, in tegenstelling met haar intentie en op uitdrukkelijke vraag van alle personeelsleden, een actieplan opgesteld heeft om in staking te gaan tegen het beleid van Koen Van Gerven”, aldus Nyns dinsdagavond.

De staking start op woensdag 7 november en wordt gespreid over vijf dagen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden