Schild & Vrienden

UGent ziet geen graten in Schild & Vrienden-opvolger in raad van bestuur

1 Louis De Stoop poseerde zoals Hitler in Parijs. © Pano

De UGent ziet voorlopig geen probleem in de opvolging van Dries Van Langenhove in de raad van bestuur door Louis De Stoop, eveneens een prominent Schild & Vrienden-lid. Sommige studenten gaan protesteren.

Nu Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden zijn zetel in de raad van bestuur van de UGent kwijt is, volgt vertrouweling Louis De Stoop hem in oktober op. 

"Er stelt zich momenteel enkel een probleem rond Dries Van Langenhove als oprichter en woordvoerder van Schild & Vrienden", laat de UGent weten.

De Stoop is net als Van Langenhove rechtenstudent en zou tot de harde kern binnen Schild & Vrienden horen. De veelbesproken Pano-reportage van vorige week toonde een Facebook-bericht waarin hij Adolf Hitler imiteert voor de Eiffeltoren. 

Share

'Er stelt zich enkel een probleem rond Dries Van Langenhove als oprichter en woordvoerder van Schild & Vrienden'

Woordvoerder UGent

"Onbegrijpelijk dat iemand als Louis De Stoop straks in de raad van bestuur mag zetelen", zegt studente Louise De Cooman, die vanaf oktober ook bestuurslid wordt, in De Standaard. "Het is maar logisch dat de universiteit hier een stokje voor steekt. Iemand die zich met Hitler vergelijkt, hoort daar niet thuis."

Volgens De Standaard gaan op 25 september studenten daartegen protesteren aan het rectoraat. Voor die betoging was al opgeroepen voor de universiteit Van Langenhove schorste, maar de actievoerders willen nu onder andere dat de tuchtprocedure tegen Dries Van Langenhove ook wordt gebruikt voor andere leden van Schild & Vrienden. 

De universiteit schorste donderdag oprichter Dries Van Langenhove van Schild & Vrienden en startte een tuchtprocedure om hem definitief uit te sluiten. Van Langenhove studeert rechten aan de UGent en was verkozen als vertegenwoordiger van de studenten in de raad van bestuur, het hoogste bestuursorgaan van de universiteit. De Stoop was verkozen als opvolger en neemt in oktober zijn plaats in.

nieuws

cult

zine