Zondag 28/11/2021

Twintig om naar uit te zien

De podiumredactie van De Morgen staat te popelen om eraan te beginnen. Ze koos voor u alvast 20 producties, van dans tot musical, die zij voor geen geld wil missen.

Wolfijzers en schietgeweren

Wie: Kommil Foo Waar en wanneer: op tournee door België en Nederland, tot 3 juni 2004 De moeite waard want:

Kommil Foo ontgoochelt zelden. Enige terughoudendheid is geboden want: een best of verrast zelden.

De man die zijn haar kort liet knippen

Wie: De Koe Waar en wanneer: première Minard, Gent. Van 19 februari tot 17 april 2004 De moeite waard want: blij weer eens de naam Johan Daisne te horen. Enige terughoudendheid is geboden want: laat Peter Van den Eede dan eerst zijn haar groeien?

Een randstedelijk locatie 3-luik (werktitel)

Wie: Jong Hollandia Waar en wanneer: enkele kleine voorstellingen op locatie over 'Randstedelijke problematiek' en 'Randstedelijke vreugde' smelten in mei 2004 samen tot één grote productie. De moeite waard want: hun vorige voorstelling Lost Chord Radio heeft ons serieus van onze sokken geblazen. Enige terughoudendheid is geboden want: uitstekende kwaliteit is moeilijk constant hoog te houden.

Komediefestival

Wie: diverse theatergezelschappen Stan, Dito'Dito... Waar en wanneer: Kaaitheater, Brussel, begin juli 2004 De moeite waard want: goede komedie wordt onderschat. Enige terughoudendheid is geboden want: goede komedie wordt onderschat.

Map me

Wie: Charlotte Vanden Eynde Waar en wanneer: 29-31/10 in Vooruit, Gent; 4/11 in CC Berchem; 10/03/04 in CC Genk; 6-8/04/04 in Kaaitheater Brussel De moeite waard want: een boeiend onderzoek naar identiteit en lichamelijkheid krijgt een vervolg na een pauze van ruim twee jaar. In een zelfportret op het snijpunt van performance en beeldende kunst zullen videoprojecties, objecten, kostuums en maskers met Vanden Eyndes lichaam versmelten als een tweede huid. Enige terughoudendheid is geboden want: na een confrontatie van het zelfportret met acteur Kurt Vandendriessche zal ook de toeschouwersblik expliciet in het geding zijn.

Camille Claudel

Wie: Tabas&Co Waar en wanneer: Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (première wordt verwacht rond april 2004) en op 23 april in Theater 't Eilandje. De moeite waard want: deze intieme musical over het leven van Rodins muze door de Nieuwe Horizon bleek een van de beste musicalbelevenissen van de laatste jaren. Enige terughoudendheid is geboden want: het gaat om een herwerking van die eerste voorstellingen en misschien wordt er wel te veel herwerkt.

Klaprozen

Wie: HET PALEIS. Regie, tekst en concept: Pauline Mol en Ton Koole Waar en wanneer: première 24/01/04 in HETPALEIS De moeite waard want: een documentair theaterproject waarin vijf jonge mensen/acteurs (Ianka Fleerackers, Patricia Goemaere, Peter Reyn, Kristien Van Pellicom en Hans Wellens) zich laten inspireren door verhalen van oude mensen. Verhalen over de liefdes in hun leven nog wel. "Al spelend, vertellend, zingend en zwijgend onderzoeken ze wat liefde is." Met Villa Fink van Laika, dat dit seizoen ook 'oude mensen, de dingen die voorbijgaan' als invalshoek kiest, moet deze productie een kunst- en levensbrug slaan tussen de jongsten en de oudsten in onze samenleving. Gedurfd, boeiend, aantrekkelijk, charmant, en wellicht niet te missen.

Schauet doch

Wie: Alexander Baervoets Waar en wanneer: CC Maasmechelen, 8/04/04 De moeite waard want: iedereen die dit meesterwerk gemist heeft in het najaar van 2000, krijgt een tweede kans met deze heuse hercreatie met een nieuwe cast. Een eenvoudige choreografie creëert een complexe visuele belevingswereld, met een centrale plaats voor de toeschouwer. Enige terughoudendheid is geboden want: zoals de cantate 'Schauet doch und sehet, ob irgend ein Schmerz sei' van J.S. Bach suggereert, kan het kijken ook pathematische trekjes hebben.

Portret van een verloren lente

Wie: De musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen Waar en wanneer: op reis door Vlaanderen. Van 1 oktober tot 25 november De moeite waard want: de beste musical van het vorige seizoen. Enige terughoudendheid is geboden want: een deel van de sfeer kan verloren gaan omdat de dokken en de loodsen van de oude Antwerpse havenbuurt moeilijk mee op tournee kunnen. Tenzij het KBvV het op zijn Van den Endes zou aanpakken natuurlijk en het hele Eilandje meeneemt.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234