nieuws

TUI reist na drie jaar weer naar Luxor

1 De Egyptische stad Luxor, startpunt van vele Nijlcruises. © Photo News

Touroperator TUI neemt komende winter de Egyptische stad Luxor, startpunt van vele Nijlcruises, opnieuw in zijn aanbod op na meer dan drie jaar afwezigheid. "Met Luxor is het aanbod van TUI op Egypte weer helemaal zoals vóór de geopolitieke problemen de kop opstaken", luidt het. Bij concurrent Thomas Cook is Luxor steeds in het aanbod gebleven.

Luchtvaartmaatschappij TUI fly zal vanaf 2 november elke donderdag vliegen tussen Brussel en Luxor. De laatste keer dat Luxor in het aanbod zat, was in de zomer van 2014. De bestemming was toen geen groot succes. "We voelden toen al dat de markt er weinig zin in had", aldus woordvoerder Piet Demeyere.

Op het hoogtepunt van de politieke instabiliteit en terreurdreiging in Egypte, organiseerde TUI alleen reizen naar Hurghada, aan de Rode Zee. In 2016 werden de badsteden Sharm el-Sheikh en Marsa Alam opnieuw aangeboden, en komende winter volgt dus ook Luxor. "De vraag naar Luxor en Nijlcruises is weer fel aan het stijgen", aldus Demeyere.

Thomas Cook haalde Luxor nooit uit het aanbod. "We hebben een bepaalde periode wel een mindere vraag gemerkt, maar vandaag is de vraag naar Egypte in het algemeen duidelijk hervat", klinkt het daar.

zine