Donderdag 13/08/2020

TOUGOU Brugge

Staying in is the new going out, verkondigen trendwatchers. Als het van bedrijven als Deliveroo, Ubereats, HelloFresh en Smartmat afhangt, zullen we ons eten steeds vaker aan huis laten leveren. Slimme horecaondernemers beseffen dat ze trend en tegentrend kunnen combineren. In Tougou, het lunchrestaurant van Thibault en Jade, stap je net zo goed binnen voor een glas wijn en een hapje. Voor wie liever afhaalt, is de vitrine gevuld met allerlei lekkers als wortelsoep, zuiderse koolvis en chorizotortilla.

Wanneer ik er op zaterdagmiddag afspreek, zijn nagenoeg alle tafeltjes bezet. In de drukte moet ik even zoeken naar mijn vriendin. Zij heeft haar drankje al, dus zet ik de achtervolging in met een fris huisaperitief op basis van gin en crémant. Blame it on the boogie, maar het duurt even voor ik begrijp hoe ik moet bestellen. Aan de marmeren comptoir ligt de charcuterie te blinken, op een bordje bij onze tafel worden seizoenssuggesties vermeld en daarbij overhandigt Jade ons twee kaarten: een tapaskaart met de dranken én een kaart met 'plats' gevolgd door 'douceurs'.

Bij de hoofdgerechten schommelen de prijzen tussen 19 euro (gemarineerde zalm met papajasalade) en 31 euro (Argentijnse entrecote met truffelpuree). Mijn vriendin zwicht voor open ravioli van krab in een emulsie van sambal (20 euro); ik heb meer zin in skrei met kreeftenjus (24 euro).

Van de tapaskaart met 'fijnproevertjes' delen we eerst drie hapjes: gekruide samosa met kip (8,5 euro), mi-cuit van tonijn (14 euro) en krokante ravioli van eend (10 euro). We krijgen drie verzorgde bordjes met verse producten, telkens met een fris gekruide dip erbij: lekker hoor!

Ondertussen leeft kok Thibault zich uit in de open keuken, van waaruit hij de reacties van zijn gasten perfect in de gaten kan houden.

Als onze borden arriveren, worden we bedwelmd door de aroma's van krab en kreeft. De ravioli van mijn tafelgenote krijgt een Aziatische toets door de kokosmelk. Mijn skrei is perfect gegaard en de kreeftenjus maakt mijn couscous heerlijk smeuïg. Plots besef ik dat ik al in tijden niet meer zo complexloos gegeten heb. Hier kom ik terug. Al is het maar om de dessertkaart te ontdekken. Nu houden we het bij vijf pralines van Daphne De Bock, een lokale chocolatier. Omdat de keuken open blijft tot 17 uur laten we onze koffieklets nog wat uitlopen.

Bij het afrekenen zie ik twee tienjarigen aan de bar smullen van parelhoen. Dat Thibault wel degelijk op tous les goûts inspeelt, kon niet beter geïllustreerd worden dan door twee smikkelende kindermonden.

Tougou

Smedenstraat 47, Brugge, zondag en maandag gesloten (op vrijdag open tot 22 uur), tougou.be

Tandem

Jade en Thibault hebben twaalf jaar lang bistro Fabrique 4 in Parijs uitgebaat.

Inrichting

Centraal schittert een open keuken in een constructie van ijzer en glas, al is het kassameubel in messing de echte eyecatcher.

Dynamiek

De langwerpige ruimte is onderverdeeld in een bar met salon en anderzijds een klassieke zaal.

Allergisch?

Lekkerbekken met allergieën worden vlot door de menukaart geleid met slimme symbolen.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234