Zaterdag 03/12/2022

Video

Tot 4.000 euro boete voor bedrijf dat zieke werknemer niet helpt

null Beeld Photo News
Beeld Photo News

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil bedrijven beboeten die te weinig inspanningen leveren om zieke werknemers opnieuw aan werk te helpen. De sanctie kan oplopen tot 4.000 euro per werknemer, schrijft De Tijd vandaag. Het kabinet van de minister wijst er in een reactie op het bericht op dat de hoogte van de sancties nog niet vastligt.

In het federale regeerakkoord werd afgesproken om zowel werknemers als werkgevers te 'responsabiliseren' bij hun re-integratie naar de werkvloer. De Block heeft nu een voorstel klaar dat morgen op het kernkabinet besproken wordt. Daarin staan boetes voor werkgevers die te weinig meewerken bij de terugkeer van hun zieke werknemers.

Meestal zal het gaan over een administratieve boete van 200 tot 2.000 euro, maar er kan ook worden geopteerd voor een zwaardere strafrechtelijke sanctie van 400 tot maximaal 4.000 euro.

Contact houden, medewerking aan re-integratietraject, aanbod

De Block verwacht van werkgevers dat ze contact houden met hun zieke werknemers. Ook moeten ze hun medewerking verlenen aan het re-integratietraject en moeten ze werknemers een aanbod doen om de terugkeer naar de werkvloer mogelijk te maken.

Omdat zulke maatregelen zeker van kleine bedrijven een serieuze inspanning vergen, wil De Block kmo's ontzien.

Ook zieke werknemers kunnen worden gesanctioneerd

Ook zieke werknemers die onvoldoende meewerken aan hun re-integratie worden gesanctioneerd. Zieken die volgens artsen nog kunnen werken, maar onvoldoende inspanningen doen om opnieuw aan de slag te gaan, zullen 5 tot 25 procent van hun uitkering verliezen.

De christelijke vakbond is alvast helemaal niet gewonnen voor sancties voor langdurig zieken die onvoldoende meewerken aan hun re-integratie op de werkvloer. ACV hekelt de "sanctionerende aanpak van minister De Block" en bestempelt die als "botweg besparen op de rug van langdurig zieken". De vakbond pleit voor een vrijwillige re-integratie op de werkvloer.

"De positieve aanpak van re-integratie dreigt met het voorstel van minister De Block nu op een compleet negatief verhaal van sancties uit te draaien", hekelt het ACV, die ook van een "bedreigende aanpak" spreekt. De vakbond is tevreden met de huidige regelgeving. Die is pas een maand in voege en biedt langdurig zieken voldoende kansen tot re-integratie op de werkvloer, op een strikt vrijwillige basis, klinkt het. Sancties dreigen het re-integratieproces uit evenwicht brengen.

In een reactie verduidelijkt de woordvoerster van minister De Block dat de hoogte van de sancties nog niet bepaald is. Het voorstel van de minister is een alternatief voor systemen waarin bijdragen van werkgevers voor alle zieke werknemers of waarin een extra gewaarborgd loon wordt voorzien. De sancties worden enkel voorzien in de gevallen dat de werkgever kan ingrijpen, maar dat niet doet.

Unizo: "Goede omkadering van re-integratie kern van de zaak"

Een goede omkadering voor de werkgever en de werknemer. Dat is voor ondernemersorganisatie Unizo de kern van de zaak bij de re-integratie op de werkvloer van personeel dat ziek was..

Unizo is tevreden omdat het plan een alternatief is voor een eerder voorstel waarbij alle werkgevers een boete zouden moeten betalen voor werknemers die langer dan twee maanden ziek zijn, stelt Caroline Deiteren van de ondernemersorganisatie. "Dat vonden we fout omdat de werkgever vaak niet aan de basis ligt van de arbeidsongeschiktheid. Daarbij werd iedereen over dezelfde kam geschoren."

Volgens Unizo kunnen boetes enkel voor werkgevers die hun verantwoordelijkheid niet opnemen en pertinent niet meewerken. En het hangt ook af van wat de modaliteiten zijn. Bedrijven die niet meewerken, moeten voldoende tijd krijgen om het probleem te verhelpen, klinkt het. Het boetebedrag moet ook "redelijk" zijn, 4.000 euro - het maximumbedrag dat De Tijd aanhaalt - is zeker te hoog. Volgens Unizo moet het ook in de mogelijkheid van de onderneming liggen om bijvoorbeeld aangepast werk te kunnen bieden.

"De kern van de zaak is dat de werkgever en de werknemer goed ondersteund en begeleid worden bij de reïntegratie", besluit Deiteren. De plannen liggen vrijdag voor op het kernkabinet.

VBO: "Voorstel gaat al meer in de juiste richting"

Werkgeversorganisatie VBO reageert tevreden dat het nieuwe voorstel van minister van Sociale Zaken Maggie De Block rond de re-integratie van langdurig zieken op de werkvloer een beter evenwicht heeft. Het VBO is net als Unizo tevreden dat de minister afstapt van een eerder voorstel met een "zware penalisering" van de werkgever. Een bedrijf dat zich aan de regels houdt en inspanningen doet, mag niet worden gesanctioneerd, klinkt het.

Maar het VBO kijkt voor de re-integratie van langdurige arbeidsongeschikten ook naar de arbeidsgeneesheren. Het is "essentieel dat de drie betrokken actoren op evenwichtige wijze worden aangespoord". Het VBO wil tot slot meer mensen aan het werk krijgen, ook na langdurige ziekte. "Het is wel cruciaal dat de maatregel werkbaar blijft en werkgevers voldoende voorbereid en begeleid worden in deze hervorming, en dit om sancties te vermijden", aldus directeur-generaal Bart Buysse.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234