Dinsdag 21/09/2021

Toasted on Wheels

Toasted on Wheels: de foodtruck van Dominique Persoone en IJslandse Dagny Ros Asmundsdottir

null Beeld rv
Beeld rv

Voor hun nieuwe njam!-programma Toasted on Wheels verruilden chocolatier Dominique Persoone en de IJslandse kokkin Dagny Ros Asmundsdottir hun vaste tv-studio voor een rondrijdende foodtruck.

Opposites attract. Dat bewijzen chocolatier Dominique Persoone en de IJslandse tv-chef Dagny Ros Asmundsdottir na het succes van Toasted vanaf morgen nog eens met een ­vervolg, Toasted on Wheels. Daarvoor zaten ze niet meer vast aan de tv-studio in Antwerpen, maar konden ze met hun foodtruck Vlaanderen van nieuwe ontbijt-, brunch- en picknickrecepten voorzien. Dagny zorgde daarbij voor de gezonde toets, terwijl Dominique voor stevig hangover food ging. Of er ook mensen met een kater zijn komen eten? “In Gent zijn er studenten langsgekomen die net uit het café kwamen toen wij onze dag begonnen. Daar zat die hangover er toch stevig aan te komen, denk ik”, lacht Dominique.

“Het waren lange opnamedagen”, zegt Dagny, “maar werken met Dominique voelt helemaal niet als werken. We hebben zo veel lol samen, eigenlijk was het één groot feest.”

Door Dagny’s IJslandse accent en de West-Vlaamse tongval van Dominique zijn beide koks niet altijd even gemakkelijk te begrijpen. “We maken er vaak grapjes over. Dat we de prijs voor het kookprogramma met de meeste ondertitels willen winnen”, schatert Dominique. “Maar we verstaan elkaar, da’s het belangrijkste.”

De enige stoorzender was het weer, zegt Dominique. “Een paar dagen was dat minder. Voor een programma met picknickrecepten en een foodtruck waar je buiten kunt eten, valt het toch wat tegen als de zon niet schijnt. Het ­programma moet zomer en lente uitstralen. Maar het weer heb je niet in de hand, natuurlijk. Zeker in België niet.”

Fris en vettig

Op sociale media werd telkens vooraf aangekondigd in welke stad ze de klep van hun truck zouden openklappen, en dan was het wachten tot er volk kwam. “Soms werd het spannend en was er zo veel volk dat we niet zeker wisten of we wel genoeg eten in onze truck hadden”, zegt Dominique. Maar is het dan geen vreemde combinatie, fris en vettig? “Het hoeft niet te clashen”, vindt Dagny. “Integendeel, het kan elkaar prima aanvullen. Ik heb soms ook gewoon zin in iets vettigs. Maar we willen vooral inspireren en tonen dat het niet altijd een boterham met choco of kaas hoeft te zijn.”

Daar is Dominique het volledig mee eens. “We willen mensen met heel eenvoudige recepten en ingrediënten inspireren om aan de slag te gaan. We geven ideeën voor combinaties en technieken om je eten te pimpen, maar het is belangrijk dat alles heel toegankelijk blijft.”

En het is die toegankelijkheid die ook voor Dagny zo belangrijk is. “Het gaat helemaal niet om de perfecte keuken. Mij gaat het om gezelligheid. Heel lang in de keuken staan, snel alles opeten en dan bye-bye, dat vind ik maar niks.

“We vergeten vaak wat echt belangrijk is, en dat is het samenzijn. Dat doen we meestal tijdens het eten. Dat is zo voor mensen in het algemeen, maar voor Belgen misschien nog net iets meer. Onze boodschap is dat dat op een heel simpele manier kan, zodat we allemaal kunnen genieten van elkaar.”

Toasted on Wheels, elke zondag een nieuwe aflevering om 9, 17 en 23 u op njam!, en voor wie nieuwsgierig is: hier al een voorsmaakje.

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234