Maandag 22/07/2019

Tine Reymer is actrice en zangeres. Ze richtte de band Billie King op. Sedert gisteren is ze ook te zien in het nieuwe satirische Canvasmagazine Spam.

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

"Ik voel me harmonieus en rustig. De ondertoon van mijn gemoed wordt bepaald door hormonale driftigheid."

Wie zijn uw helden?

"John Cassavetes, Gena Rowlands, James Dean en Panamarenko. Onder vele anderen."

Aan wie ergert u zich?

"Aan mensen die zichzelf belangrijk vinden en niet kunnen relativeren. Je wordt er constant mee geconfronteerd als je de tv of radio aanzet."

Wat is uw favoriete dagdroom?

"Ik probeer bewust niet te dagdromen. 's Nachts droom ik namelijk al veel. Elke nacht droom ik zo'n twee à drie kortfilms, die ik van begin tot einde onthoud. Ik herinner me hoe alle personages eruitziet, welke kleuren ik zie, hoe de gesprekken gaan."

Wat is uw favoriete voorwerp?

"Mijn nagelknipper vind ik heel handig. Ik zit altijd aan mijn nagels te pulken en te bijten. De enige manier waarop ik dat kan vermijden, is ze voortdurend kort houden."

Voelt u zichzelf aantrekkelijk?

"Soms wel, soms niet. Het wisselt, en dat is denk ik typisch vrouwelijk. Hoewel, ik heb nog nooit gecheckt of dat bij mannen ook zo gaat."

Wat is uw definitie van liefde?

"Al wat er is en al wat er overblijft."

Wanneer hebt u voor het laatst gehuild?

"Een paar dagen geleden, toen mijn dochtertje voor een kleine operatie onder narcose werd gebracht."

Als u iets aan uzelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

"Ik zou wat geduldiger willen zijn. Een kind opvoeden is daar de beste oefening in. Mijn dochter is een spiegel voor mezelf, heel confronterend."

Wie is uw grootste liefde?

"Ik vorm een Heilige Drievuldigheid met mijn dochter en mijn lief. Op het college vroeger begreep ik nooit wat ze met die Heilige Drievuldigheid bedoelden, maar nu voel ik wat het

betekent. (lacht)"

Van wie hebt u het meest geleerd?

"Van mijn dochter. En professioneel van Peter Gorissen, een acteur van wie ik les kreeg op Studio Herman Teirlinck. Hij gaf me veel inzicht in de vrijheid die je kunt nemen in toneelspelen en creëren."

Op welk ogenblik was u het gelukkigst?

"Vanochtend nog, bij het wakker worden. We hadden een intens knuffelmoment met onze Heilige Drievuldigheid. Ik probeer me niet zozeer te richten op herinneringen aan gelukkige momenten, maar me te concentreren op recente en huidige ogenblikken van geluk."

Welke eigenschap waardeert u in een man?

"Dat hij vrouwelijk kan zijn op de gepaste momenten: zacht en open, bereid om te luisteren. Dat apprecieer ik trouwens ook in een vrouw. Te vaak worden wij gedwongen ons mannelijker te gedragen."

Gelooft u in God?

"Ik geloof in een liefde die overal is en ik probeer vooral in mezelf te geloven. Ik begrijp niet hoe je klakkeloos een voorgeschreven religie kunt volgen. Ofwel heb ik iets gemist, ofwel zijn er heel veel mensen blind?"

Welk leed hebt u anderen berokkend?

"Het is pietluttig leed, maar als puber heb ik mijn oudere zus het bloed onder de nagels vandaan gehaald toen ik in haar blokperiode veel te lang en te luid oefende op onze vleugelpiano in de living. Ik speelde dissonante, klassieke stukken."

Waaraan bent u het meest gehecht?

"Aan de vrijheid die mijn beroep meebrengt."

Waar zou u het liefst wonen?

"Ik woon nu in het midden van de stad. Graag zou ik midden in het groen wonen. In een huis met daarrond heuvels, weiden, bossen. Hier en daar staan andere huizen, waarin bevriende koppels met kinderen wonen. Een soort hedendaagse sekte op het platteland dus. (lacht)"

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden