Dinsdag 21/05/2019

Tine Reymer heeft een nieuwe band:

'Ik kies nu radicaal voor muziek'

Het grote publiek kent Tine Reymer als Belli uit de serie Sedes & Belli. Ze heeft ook al een mooi muzikaal verleden achter zich met de band Flowers For Breakfast. De appetijt is er blijkbaar nog altijd. Reymer keert nu terug met de volledig vrouwelijke band Billie King. 'Ik wou eens testen hoe het is om met vijf muzikantes op een podium te staan', lacht ze.

Je koos voor de naam Billie King. Waarom?

Tine Reymer: "Ik zocht naar iets dat goed klonk. Eerst was dat Billie Jean, maar iedereen denkt onmiddellijk aan Michael Jackson. Daarom koos ik voor Billie King. Het is geen verwijzing naar Billie Holiday, ook niet naar Billie Jean King, een van de eerste grote tennissterren. Dat ben ik maar achteraf te weten gekomen door op het internet te surfen."

Volgens insiders hebben jullie al een volledige cd opgenomen. Klopt dat?

"Inderdaad, die plaat is af. De eerste single, 'Sit Back, Relax' komt nu uit. Ik schreef al de liedjes. De productie was in handen van Tom Pintens, mijn maat in Flowers For Breakfast."

Je hebt een mooie acteurscarrière en toch wil je ook muziek maken?

"Het is echt een oude liefde. Toen ik jong was, wilde ik helemaal geen actrice worden, maar wel zangeres. Ik ben toevallig beginnen te acteren door Dimitri Leue te ontmoeten. En zo ben ik film- en tv-regisseurs tegengekomen en was ik veel meer bezig met acteren dan me eigenlijk lief was."

Op dit ogenblik ben je niet bezig met tv of film?

"Helemaal niet. Ik heb nog een klein rolletje in Windkracht 10 gespeeld, omdat dat te combineren viel. Ik ben nooit gestopt met muziek maken. Het is alleen zo dat als je niets uitbrengt mensen dan denken dat je de handdoek in de ring hebt gegooid. Nu kies ik radicaal voor de muziek."

De groep bestaat uit louter vrouwen. Is dat om op te vallen?

"Met dat idee speelde ik al een paar jaar. Ik wou gewoon uittesten hoe was om met vijf meisjes op een podium te staan. Eerlijk gezegd denk ik dat het net hetzelfde is als bij een 'gemengde' band. Het vreemde is dat de vraag nooit bij mannen gesteld wordt."

Kende je ze allemaal al van vroeger?

"Ik ben echt op zoek moeten gaan. Muzikantes als Isolde Lasoen (Daan, Briskey, Skeemz), Inge Flipts (ex-Soulwax), Chantal Willie (Zap Mama) en Nele De Gussem liggen zeker niet voor het rapen."

Komt dit project ook uit de studio?

"Zeker, we spelen deze zomer al een aantal optredens. De full-cd komt uit in september en in de maanden daarop gaan we toeren in de clubs. Het is wel erg spannend, want het is tijden geleden dat ik nog met eigen materiaal naar buiten kwam. Ik kijk er echt naar uit." (KoDM)

Billie King zal deze zomer te zien zijn op Dranouter (4 augustus), op Linkeroever te Antwerpen (5 augustus), de Dijlefeesten te Mechelen (20 augustus) en Feeëriën te Brussel (1 september). www.billieking.be

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.