Maandag 26/09/2022

lust en liefde

Tim, verliefd op zijn danslerares: "Ik checkte haar agenda en inspecteerde haar lakens "

null Beeld rv
Beeld rv

Tim (53) wilde zo graag een relatie met zijn danslerares beginnen, dat hij volledig blind was voor hoe zij er eigenlijk over dacht. Maar om gelukkig te worden samen, moet de liefde wel van twee kanten komen...

Corine Koole

"Ik leerde haar kennen tijdens een danscursus waar zij de lerares was. Het was een energieke, beetje eigenaardige vorm van dans die zij onderrichtte: nogal vrij, bijna alles leek toegestaan. Niet alleen bewegen op muziek, maar ook elkaar aanraken, of stil naast elkaar op de grond liggen. In het begin moest ik er een beetje aan wennen, maar het was een betere manier om nieuwe vrienden te maken dan het café of Tinder. Ik vond het ontspannend om zo met leeftijdgenoten door een zaal te zwieren.

“Tijdens een van de door haar georganiseerde ­avonden gingen wij samen op de grond liggen en sloeg ze haar been over dat van mij. Ik vond haar al een tijdje leuk, maar toen ik dat been voelde, was ik helemaal ­verkocht. Wat was deze vrouw vrij en wat bewoog ze zich makkelijk en hoe fijn was haar aanraking. Tot dan toe was ik niet erg gelukkig geweest in de liefde. Ik ben twee keer getrouwd geweest. De eerste keer met een vrouw van wie ik in het begin niet eens doorhad dat ze me leuk vond, met haar kreeg ik mijn oudste zoon. Daarna trouwde ik met een vrouw die op mijn moeder leek, ze hadden allebei hetzelfde kastanjebruin geverfde haar. Met haar kreeg ik een zoon en een dochter.

“Hoe anders dan die twee huwelijken was de bijna lyrische belofte die uitging van deze lijfelijke vrouw met een merkwaardige voorkeur voor gele kleding. Ik probeerde een afspraakje met haar te maken, maar aanvankelijk hield ze de boot af. Ze vond het niet professioneel om te daten met een cursist en zei ook raadselachtige dingen als: ‘Er is zoveel dat je niet van mij weet’, waarop ik, verliefde dwaas, zei: ‘Ik vind niets gek’.

“Op een avond was het dan toch zover. We gingen uit. Ik wilde niet samen uiteten, want een restaurant­tafeltje zou de betovering weleens kunnen verbreken. Dus spraken we af op een boot waar een soortgelijke dansavond werd georganiseerd als de hare. Ik zorgde dat ik er om half zeven was, die dansavonden duren nooit lang en alcohol wordt er niet geschonken. Ik wachtte en wachtte, maar ze kwam niet. Het werd acht uur, negen uur, om elf uur zou de tent sluiten en ik begon al een beetje zenuwachtig te worden toen ze ineens om tien uur voor mijn neus stond. Ze zei dat ze nog werk had moeten afmaken, dat ze daarom zo laat was. En natuurlijk antwoordde ik iets als: ‘Maar je wist toch dat we hadden afgesproken?’, maar mijn woorden verlieten met moeite mijn lippen en overtuigden niet eens mezelf.

“Ik wilde haar zo graag. Alles wat me erop had ­kunnen wijzen dat ze misschien niet zo into mij was als ik in haar, zag of hoorde ik niet. Wat ik wel hoorde, waren haar toespelingen op een diepere betekenis van onze liefde. Ze kwam oorspronkelijk uit Antwerpen en ik ben al jaren dol op die stad, kom er vaak en graag. Dus toen ze vroeg: ‘Geloof je in reïncarnatie? Het lijkt dat ik je ken uit een vorig leven’, kon ik alleen maar: ‘Ja, ja, dat moet het zijn’ antwoorden. Ook toen we na afloop naar haar huis gingen en ze me afremde in mijn omhelzingen, verbond ik daar geen conclusies aan. Ik kuste haar mond, en dat benoemde ze. Ik raakte haar aan en dat benoemde ze vervolgens ook. Daarmee schiep ze een soort afstand. Ze zei ook: ‘Weet je wel hoe bijzonder het is dat je hier bent?’, en ik dacht: hoezo, waar heb je het over, ik wil je toch? Intussen had ik best zin in een biertje gekregen, maar ook bij haar dronken we kruidenthee.

“In korte tijd ontwikkelde zich een soort verhouding. Ik reed iedere maandag naar haar, na de voetbaltraining. Zodra ik binnenkwam, kleedden we ons uit. We hadden zelfs seks in de gang. Een keer hingen we de was op in ons blootje, zo gewoon voelde dat. Ik heb in haar nooit een surrogaatmoeder gezien van mijn kinderen, maar ik begon me wel al in te beelden hoe het zou zijn om met haar langdurig samen te zijn. Ook al had ze gezegd dat ze ook ‘liefdevolle verbindingen’ zocht met andere mannen. Een keer tijdens het dansen vlijde ze zich intiem tegen een andere man, dat had weinig meer met dansen te maken. Ik kon het niet aanzien en heb de zaal verlaten en toen ik er even later over begon, zei ze: ‘Ja, dat met die andere mannen stelt niet veel voor, mijn hart ligt bij jou’.

O, ja, dacht ik dan, wat ben ik toch een bekrompen zak. En dus stond ik in het vervolg op die dansavonden heel braaf te wachten tot ze klaar was met die andere knakkers en wij samen naar huis konden. Maar in plaats van verlicht te raken, werd ik steeds jaloerser. Ik begon haar agenda te checken. Ik begon haar lakens te inspecteren en vond spermavlekken waarvan zij beweerde dat het de mijne waren, maar ik wist wel beter.

“Na een maand of vier werd het steeds moeizamer tussen ons. Om de verhouding te redden schreef ik ons in voor een kampeerweekend waar mannen en vrouwen gescheiden worden en pas de laatste nacht herenigd. Het idee is dat beide seksen op die manier elk in hun ‘eigen energie’ komen. Om alles te kunnen organiseren, rende ik de benen uit mijn lijf. Zij had geen tentje, ik leende er een voor haar van mijn ex. Zij kon geen tent opzetten, ik hielp haar. Zij was aan het einde van het weekend niet op tijd klaar met opruimen, ik deed het voor haar. Zij begon te schreeuwen en te huilen, ik maakte haar uit voor slet.

“Kort na dat weekend kwam ze mijn sleutel terugbrengen. Het was niet gelukt tussen ons. Ze kon best van me houden, zei ze, maar ze had toch al gezegd dat ze geen relatie wilde. En dat was zo, maar ik wilde zo graag.”

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234