Woensdag 21/10/2020

Aangeboden door Lidl

Wat is dit?

'Aangeboden door Lidl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van De Morgen zijn hier niet bij betrokken.

Tijm-citroenkip met lauwwarme salade en krieltjes

Er bestaan wel honderdenéén manieren om kip klaar te maken. Maar deze nostalgische bereiding met citroen, tijm en witte wijn steekt er met kop en schouders bovenuit. Serveer met krieltjes en lauwwarme salade op regenachtige dagen, of laat de bijgerechten afkoelen voor een meer zomerse sfeer.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
6 kippenonderbouten
2 citroenen
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 stengel selder, in blokjes
6 takjes tijm
1 tomaat, in blokjes
250 g Parijse champignons, gehalveerd
200 ml witte wijn
200 ml kippenbouillon
1 krop sla
150 g gedroogde ham
150 g erwtjes, diepvries
400 g krieltjes
1 el gedroogde tijm
boter
zonnebloemolie
peper en zout

Zo maak je het: 
1. Kruid de kippenonderbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in olijfolie en eenklontje boter. Voeg het sjalotje, de look, tijm en selder toe. Rasp er de schil van 1 citroen bij. Knijp beide citroenen boven de kip uit en laat 3 minuten verder bakken.

2. Blus de kip met de witte wijn en de bouillon en laat 40 minuten sudderen. Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.

3. Halveer de krieltjes en kook ze beetgaat in licht gezouten water. Snij ondertussen de krop sla in repen. Snij ook de ham klein. Roerbak de ham 2 minuten in wat boter. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Schep er de sla onder en laat wat slinken. Voeg dan de erwtjes toe en bak nog 3 minuten verder. Kruid met peper en zout.

4. Giet de krieltjes af en bak ze mooi goudbruin in olijfolie. Kruid met de gedroogde tijm, peper en zout. Serveer de citroen-tijmkip met de lauwwarme salade en de krieltjes. 

Beeld Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234