Maandag 14/06/2021

Thibaut Courtois grijpt net naast prijs voor beste jonge voetballer in Europa

null Beeld PHOTO_NEWS
Beeld PHOTO_NEWS

De Spanjaard Isco van subtopper Malaga is door het Italiaanse magazine Tuttosport uitgeroepen tot Golden Boy 2012, een prijs voor de beste voetballer jonger dan 21 jaar op de Europese velden. Nationale nummer één Thibaut Courtois eindigde in het referendum op de derde plaats.

Isco, een 20-jarige aanvallende middenvelder die alle Spaanse jeugdreeksen doorliep en momenteel furore maakt bij Malaga, haalde het met 137 stemmen voor AC Milan-revelatie Stephan El-Shaarawy. De Italiaanse aanvaller van Egyptische afkomst houdt dit seizoen AC Milan ongeveer op zijn eentje recht en dat leverde de topschutter in de Serie A 125 stemmen op. Courtois is op zijn beurt dan weer zowel bij de Rode Duivels als bij Atlético Madrid aan een uitstekend seizoen bezig en sluit de top drie af met 116 punten. Met de Colchoneros speelde hij zich bovendien in de kijker door de Europa League en de Europese Supercup te winnen.

Tuttosport reikt de Golden Boy sinds 2003 uit. Een jury van 30 journalisten uit 20 landen kiest de winnaar. Vorig jaar ging de prijs naar de Duitser Mario Götze, die Dortmund aan titel en beker hielp. Op de erelijst staan ook de namen van Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero en Mario Balotelli.

Palmares:
2012: Isco (Málaga)
2011: Mario Götze (Borussia Dortmund)
2010: Mario Balotelli (Manchester City)
2009: Alexandre Pato (AC Milan)
2008: Anderson (Manchester United)
2007: Sergio Agüero (Atlético Madrid)
2006: Cesc Fábregas (Arsenal)
2005: Lionel Messi (Barcelona)
2004: Wayne Rooney (Manchester United)
2003: Rafael Van der Vaart (Ajax)

Isco Beeld BELGA
IscoBeeld BELGA
Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234