Donderdag 08/06/2023

Testamenten terroristen Parijs gepubliceerd: "Wees hard voor de ongelovigen"

Abdelhamid Abaaoud Beeld Dâr al-Islam
Abdelhamid AbaaoudBeeld Dâr al-Islam

In het nieuwste nummer van Dâr al-Islam, het officiële Franstalige tijdschrift van Islamitische Staat, dat gisteravond verscheen, werden de testamenten gepubliceerd van drie terroristen die betrokken waren bij de aanslagen in Parijs. Onder andere de wilsbeschikking van Abdelhamid Abaaoud werd in het magazine opgenomen.

De achtste editie van het online propagandamagazine besteedt veel aandacht aan het vergoelijken van hun terreurdaden en het weerleggen van beweringen van moslimgeleerden die afstand doen van de jihad en de IS-interpretatie van de Koran.

De daders van de aanslagen in Parijs worden verheerlijkt en van drie van hen werd het testament gepubliceerd. De rode draad doorheen de wilsbeschikkingen is de oproep van de terroristen aan hun broeders om de strijd verder te zetten.

Abdelhamid Abaaoud

Abaaoud vraagt de moslims om voor hem te bidden, zodat Allah hem zal opnemen in het Paradijs. Hij roept zijn ouders op om boete te doen en de weg van de profeet te volgen.

Zijn persoonlijke bezittingen laat de terrorist na aan twee medestrijders, maar "wie iets wil, mag dat nemen en gebruiken op de weg van Allah".

Abaaoud roept zijn broeders op om te zorgen voor zijn vijftienjarige broertje Younes, de tiener die hij meenam naar Syrië en daar voor zover bekend is, nog altijd verblijft. "Wees als grote broers voor Abou Mansour," zo noemt hij Younes bij zijn strijdersnaam. "Omkader hem met het goede zodat hij een leeuw van ons geloof zal worden door islamitische en militaire kennis. Dat Allah ons toestaat om Rome te veroveren, net als alle andere landen."

Abdelhamid Abaaoud Beeld Dâr al-Islam
Abdelhamid AbaaoudBeeld Dâr al-Islam

Bilal Hadfi

Bilal Hadfi, de Belg die zichzelf opblies aan het Stade de France, roept zijn familie, zijn naasten en alle moslims op om hun plicht te vervullen. "Ik richt me tot elke moslim die tussen de polytheïsten woont: Weet dat er geen enkel andere land is dan het land van het Kalifaat. Want enkel daar wordt de wet van Allah naar de letter toegepast."

Hij draagt ook een hele reeks citaten uit de koran aan die zouden onderstrepen dat de jihad een godsdienstige plicht is. Aan medestanders die nog in het Westen verblijven, raadt Hadfi aan: "Bestrijd de ongelovigen bij hen thuis. Dood ze zoals zij onze vrouwen, onze kinderen en onze ouderlingen doden. Terroriseer hen, vernietig hun woonsten en hun gebedsplaatsen, zoals zij ons moskeeën vernietigen."

Bilal Hadfi Beeld Dâr al-Islam
Bilal HadfiBeeld Dâr al-Islam

Ismaël Mostefai

Ismaël Mostefai, een van de schutters in concertzaal Bataclan, roept net als Abaaoud en Hadfi zijn broeders op om hun strijd verder te zetten: "Vrees Allah en hou vast aan uw weg, wees hard voor de ongelovigen en zacht voor jullie zelf."

Dreiging met nieuwe aanslagen

De schrijvers van Dâr al-Islam laten er geen twijfel over bestaan: er zullen nieuwe aanslagen volgen. "De vraag is niet of er opnieuw aanslagen zullen zijn in Frankrijk zoals in november. De enige belangrijke vragen zijn de mogelijke doelwitten en de datum," zo valt er te lezen.

Het magazine duidt de Franse extreemrechtse partij Front National aan als een geprefereerd doelwit. Een foto van een manifestatie van FN krijgt als bijschrift: "Bijeenkomst van de afgodendienaars van het FN. Doelwit eerste keus." Het is de eerste keer dat IS de extreemrechtse partij uitdrukkelijk bedreigt.

Het tijdschrift publiceert ook een studie over de terreurdreiging in Frankrijk. Die studie is het werk van de Franse sociaal-politieke studiewebsite Kurultay en bespreekt de zwakheden van de Franse staat in de strijd tegen het terrorisme. De auteurs van Dâr al-Islam wijzen op het nut van deze informatie voor het plannen van "tal van andere aanslagen".

Ismaël Mostefai Beeld Dâr al-Islam
Ismaël MostefaiBeeld Dâr al-Islam

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234