Verdwijning

Stoffelijk overschot van Maëlys gevonden: "Ik heb haar per ongeluk gedood"

- Redactie - Bron: BFM TV, France Info
4 Maëlys (9) woonde samen met haar ouders een trouwfeest bij, maar verdween er 's nachts. © RV

Het stoffelijk overschot van Maëlys De Araujo is gevonden. Dat maakte de procureur van Grenoble tijdens een persconferentie bekend. Een verdachte duidde vandaag de plek aan waar hij haar begraven had. Hij gaf enkel toe dat hij haar "per ongeluk" om het leven gebracht heeft. De bloedsporen die in zijn wagen gevonden werden, gaven uiteindelijk de doorslag.

4 De grote middelen werden vandaag ingezet om de waarheid te achterhalen. © AFP

De dader zou twee uur uitgetrokken hebben om alle sporen in zijn wagen te wissen. Toch werd op het dashboard DNA-materiaal van het meisje aangetroffen. De 34-jarige man gaf daarop toe dat Maëlys "heel korte tijd" in zijn auto gezeten had. Het voertuig werd tien dagen geleden nog een tweede keer onderzocht, nu tot op het bot. De bloedsporen die daarbij in de koffer gevonden werden, brachten hem nog meer in het nauw. Uiteindelijk volgde nu een halfslachtige bekentenis.

De verdachte kwam in de late voormiddag onder zware bewaking aan in 
Pont-de-Beauvoisin, de plek waar het meisje verdween. Vandaar trok het konvooi richting Domessin, de woonplaats van de voormalige beroepsmilitair en zijn ouders. Tot slot stond een moeilijk te bereiken locatie in Saint-Franc op het programma. "Dit gebeurde op zijn initiatief", laat een bron dicht bij het onderzoek weten. 

Gezocht in kloven, bossen en meren
Maëlys bleef meer dan vijf maanden spoorloos. Het kind woonde samen met haar ouders, oom en zus een huwelijksfeest bij op 26 augustus in Pont-de-Beauvoisin, in het departement Isère. Rond 3 uur 's nachts - toen haar moeder en vader een kijkje wilden nemen in de kamer waar de kinderen te slapen lagen - bleek het meisje plots verdwenen. Dagen- en wekenlang werd gezocht in kloven, bossen, meren en huizen. Zonder een spoor. Uiteindelijk werd één man aangehouden. Die werd officieel in verdenking gesteld van moord, een bekentenis afleggen deed hij al die tijd niet.

Nochtans waren er genoeg aanwijzingen: speurhonden vonden op de parking van de feestzaal DNA-sporen van het meisje, net als in de auto van de verdachte. Hoe die daar terechtkwamen, kon de man in eerste instantie niet verklaren. Ook camerabeelden waarop een schim te zien is op de passagiersstoel van zijn wagen wezen in zijn richting. En waarom verliet de verdachte die bewuste avond anders meermaals het feest?

4 © AFP

Naam valt in twee andere dossiers
De verdachte wordt intussen ook genoemd in twee andere dossiers. In de nacht van 11 op 12 april verdween de jonge Franse militair Arthur Noyer (24) na een avondje stappen met vrienden. Hij wilde te voet naar de kazerne terugkeren, maar kwam daar nooit aan. De gsm's van beide mannen gaven in dezelfde buurt en op hetzelfde tijdstip een signaal, wat erop wijst dat de twee elkaar die nacht moeten gezien hebben.

De verdachte werd ook verhoord over de verdwijning van Adrien Mourialmé, een 24-jarige uit Namen. Hij trok deze zomer voor drie maanden naar Frankrijk, waar hij werkte in een restaurant. Op 5 juli was er plots geen teken van leven meer. Nochtans had de jongeman dagelijks contact met z'n moeder. "Plots was er die radiostilte", zei ze eerder in een interview. "Hij vertelde me elke dag dat het goed ging met hem. Het was niet altijd even aangenaam om te werken in dat restaurant, maar hij was er in de eerste plaats om geld te verdienen."

De Franse speurders houden er rekening mee dat ze met een seriemoordenaar te maken hebben. Daarom werden nog meer onopgeloste dossiers uit het verleden opgerakeld, denk maar aan de drie famlieleden die in 2012 doodgeschoten werden op een afgelegen bergweg in Chevaline. Ook een passerende Franse fietser moest de tragedie toen met zijn leven bekopen. Volgens 'France Info' werden ook de dossiers over de verdwijning van twee mannen in de Haute-Savoie van onder het stof gehaald.

4 © AFP

nieuws

cult

zine