Woensdag 21/08/2019

Stoelendans en nieuwe structuur bij Waasland-Beveren

Algemeen manager Dirk Poppe neemt binnen de nieuwe beleidsstructuur van W-B de functie van CEO op. Beeld BELGA

De 64-jarige Jozef Van Remoortel volgt Melchior Roosens op als voorzitter van eersteklasser Waasland-Beveren. Van Remoortel was eerder al ondervoorzitter van de Waaslandse club en schuift nu dus een bank vooruit. Melchior Roosens krijgt vanaf heden de titel erevoorzitter aangemeten. Daarnaast is er een nieuwe beleidsstructuur op poten gezet waarbinnen algemeen manager Dirk Poppe de rol van CEO opneemt.

"Ik heb mee aan de basis gestaan van de fusie van de twee teams. Ik ben nu shirtsponsor met mijn firma 'Remo Frit' en ga op de vraag van de raad van bestuur, om de taak van voorzitter op mij te nemen, graag in", stelde kersvers voorzitter Van Remoortel. "We moeten Melchior bedanken voor al hetgeen hij voor de club deed. Roosens verdwijnt echter niet van het toneel. Hij zal bij de club geëngageerd blijven en wordt erevoorzitter. Roosens gaf vorig jaar al te kennen te willen stoppen als voorzitter. Ik volg hem nu op".

Nieuwe beleidsstructuur
"Tevens is er op Waasland-Beveren een totaal nieuwe beleidsstructuur op poten gezet. CEO wordt daarin Dirk Poppe en als CFO, de man die de commerciële zaken zal behartigen, stelden wij Olivier Swolfs aan. Ondervoorzitter is vanaf nu Dirk Huyck. Bovendien gaan we in de adviesraad ook de supportersclubs betrekken in het beleid van onze club. Wij willen met deze nieuwe structuur alvast beter werken en de lat hoger leggen."

CEO Poppe:"Vier jaar geleden werd, bij de oprichting van Waasland-Beveren, door het bestuur te kennen gegeven dat we met de kersverse club graag in vier jaar tijd zouden doorstoten naar de hoogste afdeling. Twee jaar later al was dat reeds een feit. De ambitie ligt nu opnieuw wat hoger. Bedoeling is van Waasland-Beveren in de komende jaren zo snel mogelijk een financieel gezonde familiale subtopper te maken."

'Slapende supporters' wekken
De sterke man van de Wase club zoomt ook in op het sportieve luik: "Met de meeste van de huidige kernspelers werd reeds een akkoord bereikt. We voeren verder onderhandelingen met onder andere Dalibor Veselinovic en Karim Belhocine. Er wordt zeker en vast werk gemaakt van volgend seizoen. Onze supporters mogen op hun beide oren slapen. Wij willen ons bezoekersaantal ook optrekken tot een gemiddelde van 7000. Met beter voetbal moeten wij 'slapende supporters' wakker kunnen maken. Bovendien werken we verder aan de professionalisering van de jeugdwerking. Waasland-Beveren is en blijft een familieclub met een lokaal karakter en een stevige maatschappelijke verankering in de regio Waasland", besluit Poppe.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met De Morgen?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van De Morgen rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar info@demorgen.be.
© 2019 MEDIALAAN nv - alle rechten voorbehouden